Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Laddat upp inför Fjällturen

leave a comment »

IMG_8322
Hallå hej! (Funäsdalen nedanför)

Dagen innan Fjällturen.

Jag ville få igång benen lite efter några dagars vandring, så efter lunch blev det ut på MTB:n. Det var inte mitt bästa beslut i livet, för det regnade och regnet övergick i hällregn en stund. Jag stannade och ringde Angelica och sa åt henne att ta med sig lite varma kläder till mig, utifall att turen skulle fortsätta så här. Hon kom nämligen efter med bilen till Funäsdalen där vi skulle ses för nummerlappsuthämtning inför loppet.

Tack och lov var skuren väldigt lokal och jag slapp se mer hällregn ett tag i alla fall!

Efter nummerlappsuthämtning påbörjade jag MTB-leden Funäsdalen-Kåvanturen-Röstberget, en småbackig historia. Angelica sprang första biten innan hon vände och åkte hem. Då var jag en bra bit in i skogen och tampades med våtmarkerna, för här var det rejält vått! Jag körde ner och fast med cykeln flertalet gånger och det fanns liksom inget annat sätt att komma genom. Något småsur i både humör och om fötter.. men det övergick i extas när singletracken längsmed Ljusnan bjöd på kanske bästa biten MTB i år! Ruggigt fint och flowigt med lagom tekniska partier. Allt längsmed Ljusnan som rinner på vänster sida. Magiskt!

Över landsvägen och in i skogen på andra sidan för att följa Ljusnan en bit till. Skön singletrack här med och mycket upp och ner. Närmre slutet kommer Röstberget som bjuder på ett duktigt motlut och lite sega ben.. vackert! Nu började jag bli rätt mör, vandringsben != cykelben.

På hemvägen tog jag sedan turen Funäsdalen-Vivallen-Flon, en hel del grus och även fin stigåkning. ”Utan större höjdskillnader”, säger ruttbeskrivningen. Kanske inte, men 5,6 km grus/stig med 3 % lutning i snitt i nytt hällregn bitvis var skoj och fostrande. Det bästa av allt är att denna väg jag cyklade hem är en bit av Fjällturen, så nu kan jag flera delar av banan!

Väl hemma genomlerig blev det ett litet dopp i Ljusnan för Scott:en för att få bort värsta leran. Jag var dock för feg själv. Det visade sig också att nya grannarna i stugbyn är TMCK-Viktor med kollegor, så vi är ett gott gäng TMCK här uppe nu! Och så hann jag precis se avslutningen på dagens Tour-etapp. Guld!

Strava

IMG_8320
Ljusnans strandkant bjuder på enastående MTB!

Written by Martin SE

18 juli, 2014 den 18:16

Publicerat i MTB

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: