Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Bikester – butiksrecension

with 2 comments

bikester-logo

Bikester är cykelbutiken online med det stora utbudet. Det är precis vad man vill ha som cyklist.

Inför vintern är det alltid dubbdäck och varmare kläder som gäller. Så jag gav mig in och letade runt i Bikesters sortiment, och hittade direkt det jag behövde:

Dubbdäck, dubbfritt vinterdäck och varma, sköna handskar. Jag sorterade på bästsäljare i listningarna och hittade ganska snabbt det jag ville ha.

Tyvärr måste man köpa tråkiga saker denna tiden på året med, och det är bland annat sådant osexigt som stänkskärmar. Bikester har ett fint utbud av alla möjliga typer av skärmar, inklusive mudguards. Så jag passade på att köpa hela fyra (!) olika som jag ska ha på mina cyklar kommande tid.

Jättesmidig utcheckning, betalning och beställningen gick igenom snabbt. Min beställning fick fri frakt eftersom jag beställde för över 899 kr. Sedan var det bara att vänta på att Bikester skulle skicka varorna, vilket de faktiskt gjorde samma dag. Plus för det, för en del butiker klarar inte av det ens på den här tiden av året.

Sedan kommer det tråkigaste med att beställa från Bikester – prylarna skickas från något lager i Europa och det tar tid att få hem dem. Jag beställde på en tisdag eftermiddag och kunde hämta ut prylarna först måndagen efter, nästan en hel vecka. Men vill man hålla de priserna som Bikester håller så kan man inte ha lager överallt. Faktum är att det står så på Bikesters hemsida – från det att du får leveransbesked tar det 5-10 arbetsdagar för ditt paket att levereras via en partner. I mitt fall tog det 4 arbetsdagar, så det är egentligen godkänt. Hade jag beställt på måndagen, hade jag kunnat hämta ut paketet på fredagen.

IMG_9132
Dubbfritt vinterdäck. Detta ska jag ha på bakhjulet.

När mina prylar kom var de bra packade, som det ska vara. Mitt paket var stort eftersom däcken jag beställt inte var vikbara (men de tog mindre plats än många andras ej vikbara däck).

Övrigt:

Har du planer på att köpa cykel så finns ett antal stora märken såsom Cervélo, Bianchi, Corratec och Giant, med flera. Som sagt – brett sortiment med mycket att välja på.

Jag kan säga så här: Om du hittar det du vill ha hos Bikester och inte har så bråttom att få prylarna, så är det ett utmärkt ställe att handla på.

+ Stort utbud
+ Bra hemsida
+ Varorna skickas iväg snabbt
– Långsam frakt

IMG_9129
Min kompletta leverans.

Written by Martin SE

27 november, 2014 den 17:30

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Har du kört på dibbfritt vinterdäck förr? Ska du ha däcken på mtb elr cross? //roger

  Roger Nell

  27 november, 2014 at 20:16

  • Nej, jag har bara kört på dubbdäck eller vanligt crossdäck förut på vintern. Dessa däck är 28″ så de går på crossen!

   Martin S.

   28 november, 2014 at 10:03


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: