Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Hammarby Hill 2015 – racerapport

with one comment

IMG_0617

(Samtliga foton finns på min Flickr. Fotograf: Angelica Ek)

Ett av årets mest stigrika lopp och tillika ett av årets roligaste race – så givetvis skulle Hammarby Hill upplaga anno 2015 köras.

Jag står i första ledet i starten och går iväg direkt med de snabbaste. När vi går in på första stigpartiet ligger vi som ett pärlband och jag har en bra plats. Pang, så går en kille i backen. Det är klart lerigt och halt på sina ställen idag. En liten bit längre fram är det min tur att åka av spåret och jag tappar några placeringar. Kör ikapp dem snabbt. Då går Ronnie i MTB Täby i backen hårt, hinner se att han reser sig och jag trampar vidare.

IMG_0341

Hårda miner på startlinjen..

Snart är det min tur igen, när jag tar vägen förbi en bergsvägg och slår i styret i ett träd och skrapar upp axeln lite. Inga konstigheter, ut på grusvägen och nu är det lite mer utspritt. Med mig har jag Per Kumlin och Rasmus Brenter, välkända för mig då vi cyklat med varandra på en del lopp tidigare. Vi får till ett hyggligt samarbete och bakom oss syns ingen. Så vi kör. Slutet på loop 1 är Våta fötter, ett fint stigparti med en del stök. Kul! Dagen till ära har den breddats med ytterligare en planka, tack för det organisationen!

IMG_0407
Jag och Rasmus tar dubbeldroppet.

Andra loopen börjar med en del uppförsbackar på grus och sedan kul åkning över hällar med avslutande dubbeldrop. Det går alldeles utmärkt och vi fortsätter vårt samarbete. Ett tag ser jag någon bakom oss, men vi kör ifrån enkelt. På en flowig sträcka förbi kyrkogården och graffitimuren ligger jag som tredje man och snabbt dyker en smal stubbe upp som jag prickar klockrent med vänsterskon. Från 35 km/h till 0 direkt. Satan! Grabbarna försvinner iväg. Jag reser mig snabbt, upp på cykeln och börjar trampa. Ut på nästa grusväg och jag ser dem 100 m framför mig. Som minst är luckan 20 m, men jag går på max för att gå ikapp och då kommer en backe där jag tappar. Så jag ligger och jagar i kanske 10 min, innan jag äntligen är ikapp på ett kort stigparti.. slitigt och helt klart där jag lade mest kraft under hela loppet.

IMG_0431
Marcus Seyffarth jagade hela loppet, 1-2 min efter endast..

Jag klämmer i mig en halv koffeingel. Sedan kommer den stökiga stigen som går över hällar och några blöthål. Per är klart starkast och får lucka på oss med 30 m. Jag gillar den här stökiga åkningen och våra heldämpade hojar är tacksamma att köra på. Jag har inget vidare flyt, men strax efter detta parti är vi återigen ikapp Per och kan ta oss bort mot nästa lilla utmaning, Nackamasterna. Jag går upp och håller lagom fart för att få med mig både Per och Rasmus. Sedan kör vi nästa roliga stigparti över hällar och genom myrar. Rasmus sackar efter och snart är det bara Per och jag.

IMG_0449
Jocke Hörwing körde ett bra race och plockade en andraplats i H50.

Jag tar täten en bit nu på både grus och stig. Det närmar sig verkligen slutet på loppet. På nästa grusväg får jag fram Per, som helt klart har extra krafter. Med 5 km kvar trissar han upp farten en hel del och jag har svårt att hålla rullen. Jag får t o m kramp, som går över snabbt. Snart är det utslagsgivande Våta fötter igen och jag tar återigen täten, för att göra mina egna spårval. Sista biten är stökigt nerför och jag får lucka på 20-30 meter, något skulle man ha för utförsåkningen i somras 🙂 Tyvärr täpper Per den luckan lekande lätt på gruset och i sista backen trycker han till, går om och jag har inget att svara med. Han ökar och är in i mål tiotalet sekunder framför mig. Bra kört!

IMG_0529
Ny, härlig, teknisk stigsnutt i slutet på loop 1 och 3.

Min tid räcker till en tredjeplats i H30, överraskande nog, och det är jag nöjd med! Kanske hade jag kunnat ge en bättre fight utan 10 min jagande i mitten på loppet, men det är ju sådant som hör till.

Lidingö CK slog till med två pallplatser till, nämligen två andraplatser i vardera klass H40 och H50. Bra kört Marcus S och Joakim H! Vår vän Peter gick det inte lika bra för, med flera vurpor och förmodligen spricka i revbenen.

Tack till organisationen för ett återigen kanonfint lopp med väldigt mycket stig! Helt klart redan i kalendern nästa år 🙂

IMG_0544
Stilstudie i kurvtagning på Marcus.

IMG_0548
Per Kumlin och jag samarbetade i princip hela loppet. Gött!

IMG_0578
Pallen H40.

Written by Martin SE

12 september, 2015 den 20:14

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Racerapport […]

    Racekalender 2015 | Bra cykling

    18 september, 2015 at 08:03


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: