Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Mallorca #2 – 6 toppar

leave a comment »

IMG_1697

På’t igen idag – rejäl bergsdistans väntar. Jag trycker i mig frukosten som är dubbel yoghurt med flingor och torkad frukt. 2 glas juice till. Pumpa däcken, på med benvärmare, det är lite kyligare idag. Och så rulla ut.

13,5 mil, 5:40 och 2400 hm idag.

Planen: cykla mot Valldemossa, Deia, Soller och helst Orient om jag orkar. Först upp mot Calvia och sedan höger i stället för vänster. Höger blir att köra på tvären över bergen mot Valldemossa, lite genväg i stället för att ta Kustvägen.

IMG_1691

Mitt närmsta sällskap i inledningen av idag..

Det blåser rätt friska vårvindar tills jag kommer till bergen. Jag cyklar absolut hellre uppför än in motvind. Idag fick jag en del motvind uppför också..

Det är förvånansvärt tomt på vägarna. Jag stöter på en och annan cyklist, men de flesta är väl på lördagsracet i Alcudiatrakten.

IMG_1699

Arkitekturstudie.

IMG_1702

Fin, slät asfalt. Tack!

Benen känns bra idag och ryggen är med mig. Jag har inte suttit på landsvägscykeln sedan i augusti (!!), så kroppen behöver vänja sig igen vid dels cykel, sadel och helt enkelt att cykla uppför. Apropå sadel, jag kan inte vara mer nöjd. Specialized Romin modell bättre, 2015,  är ruggigt bra.

IMG_1709

Deia.

I nedförsåkningen till Soller känner jag att det är bättre att äta lunch på torget där, än att chansa på att klassiska Ca’n Topa (Col de Soller) har öppet. Det är mycket som är stängt så här tidigt på våren, nämligen..

Soller-torget levererar. Rikligt med lediga spanjorer, turister, cyklister och en och annan spårvagn. Det blir en Cannelloni, innan jag sätter av mot Col de Soller. Ca’n Topa har öppet, ser jag när jag når toppen. Där blir det ett besök i veckan 🙂

På vägen upp blir jag passerad av de enda två cyklisterna som passerat mig de här två dagarna. Jag håller igen lite, för jag har nästan hälften kvar av dagens tur..

Nedför Soller och mot Bunyola och så småningom Orient. Jag trycker i mig gel. Direkt i uppförsbacken till Col d’Honor känner jag att jag börjar bli krispig. Absolut ingen panik, men trött. Möter ytterligare ett gäng när jag tar mig över toppen. Undrar vilket gäng det är jag möter. Jag har ju blivit dissad av Stephen Roches gäng tidigare per mejl, där är man inte välkommen på turerna, om man inte bor med dem i Palma Nova..

IMG_1721

Raka spåret hemåt! Inget att klaga på här.

IMG_1739

Palma till Palma Nova börjar så här..

Nerförsåkningen efter Orient kan vara en av de roligaste och flowigaste på ön. Helt suveränt. När jag skrattat klart är siktet inställt på Palma och därifrån mestadels kusten ”hem” till Palma Nova. En transportsträcka som heter duga, det tar mig dryga halvtimmen till Palma och sedan dryga halvtimmen hem också.

IMG_1743

Hyggliga cykelbanor här nere faktiskt!

Väl hemma blir det en välförtjänt öl och lite fotboll på lokala, brittiska puben.

IMG_1746

Lååång skugga vid hemkonst idag.

IMG_1724

Cervélo mot mur.

IMG_1738

Det här fotot kallar jag ”Cervélo i skuggan av ägaren, mot mur”.

Written by Martin SE

5 mars, 2016 den 21:50

Publicerat i Mallorca 2016, Resor

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: