Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Keps Cup Södertälje – rapport

leave a comment »

12417724_10154108991403188_6830075517689988964_n

Representing Lidingö CK! Foto: Eva Hörwing

Keps Cup är tillbaka efter ett kort uppehåll! Äntligen. Denna gången med Södertälje CK som bjöd på en fin bana, som alltid när SöCK ordnar ett lopp.

De snabbaste grabbarna snackade inför start om att ta det lite lugnt i startbacken och det blev någorlunda lugnt ända upp till toppen på ”Ragnhildsborgsberget”!

20160403_113853

Lidingö grabbmaffia..

Jag var in som nummer 11 på stigdelen av backen och där blev det lite knixigt när juniorerna m fl inte kunde cykla ordentligt. Jag klarade mig bra och hittade en vettig position att ligga i när 6 varv sedan skulle avverkas i H30 – pust!

En bit in på första varvet har jag några snabbingar bakom mig som vill jag ska öka. Jag försöker hålla tempot lite högre och sedan blåser de om på en av flera bra grusvägsrakor där det just är enkelt att köra om. Utmärkt XC-bana alltså, då det är över 90 cyklister som trängs och ska samsas på stigarna och köra om varandra.

Jag tar sikte på min LCK-kompanjon Marcus S, som är ruggigt snabb denna säsong. Han försvinner iväg och jag trampar på solo. Varje varvning hör jag hejarop från flera håll, tack för det alla! Grym uppbackning.

Samme LCK-kompanjon får punktering och jag slänger åt honom mitt kit som jag alltid har med när jag cyklar och tävlar. Med extra allt – patroner, avkrängare, silvertejp, buntband etc. Varvet senare kommer han ikapp och vi sällskapar sista 2,5 varven mot mål. Jag tar sikte på Olov, Cannondale-cyklisten i samma klass. Han börjar bli trött och jag känner mig bara piggare och piggare. Hur går det till?!

20160403_130214

Peka fingret till punkteringar och kedjetapp!

Ut på sista varvet och jag har krafter kvar, så jag tar i rejält, kör om min H30-konkurrent OCH får bra lucka på gruppen om fyra jag låg i. Tyvärr hjälper det föga då jag i en av loppets sista kurvor får första kedjehoppet på kanske ett år och tappar alla placeringar 😦

Oklart vilken placering jag fick, men jag skulle tippa på runt en femteplats igen.

I Lidingö CK trampade alla på bra, med en extra eloge till Eva som fick köra 4 varv i stället för 2 och var längst ute av alla från LCK.

Tack SöCK och alla medcyklister för en fin dag!

Strava

20160403_130527

Arbetskollegorna, Uffe till höger till vardags världselit inom multisport..

Written by Martin SE

3 april, 2016 den 20:21

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: