Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Högbobiken 50 km – racerapport

with 3 comments

20160606_131101

Nöjda och glada efter ett fint race!

Högbobiken är ett finfint motionslopp som gått av stapeln åtminstone senaste fem åren. Förra året fick den sig ett uppsving och i år ännu lite mer ny och fin bana.

Det är ju kul att köra snabbt även på motionslopp, så jag och Angelica anmälde oss och så stod vi där på startlinjen.

Jag passar på att snacka lite med Ronnie från TCM cykel, vi hamnar ofta i samma klunga på Keps Cup och långlopp.

Känslan för dagen är helt ok efter min förkylning. Jag har fortfarande lite tjockt kvar, men näsplåster gör verkligen under för min andning. Jag tänker köra så gott det går, så blir det som det blir!

Första 3 km är grusväg och det går ju rätt snabbt med Landström, hemma-Emil m fl som drar upp tempot. Jag ligger topp 8, men tappar precis innan vi går in på första stigen, där killen framför mig är trött och agerar stoppkloss. Nåväl. Sedan ut på grusvägen och det kommer en Gävle-kille bakifrån med bra tryck. Jag tar hans rulle, tar lite förningar också, men orkar inte riktigt samma tempo som honom. Strax har en mindre klunga just med polare Ronnie anslutit till oss, och vi kan påbörja lite bättre samarbete.

Vi är 4-5 pers som roterar på grusvägarna första loopen. En Norrtälje, en Gävle, en Falu CK och en Uppsala-cyklist som har bra tryck, och så jag. Redan här känner jag mig rätt bra för dagen och jag ser till att ligga först in på varje stigparti som kommer, riktigt skönt att ta stigarna i min egen takt och ta mina egna spår, som jag rekat lite.

Efter 15 km kommer man in på stadion igen och i en doserad kurva tappar jag kedjan.. 30 sek och 10 pers senare är jag på gång och jagar ikapp gruppen jag låg i. Det går förvånansvärt bra. Vilar lite och sedan på’t igen.

Stigarna är blandade. Några flowiga, några små lerhål, några riktigt dryga som inte ger något gratis tillbaka. Vid varvning efter 25 km har Uppsala-killen fått lucka. En stund senare är jag ikapp och snart är gruppen samlad igen.

På andra loopen får jag hjälp av Ronnie att hålla tempo, tack! Inte många dragvilliga längre, men Falu CK-cyklisten visar sig några gånger. Till slut blir det jag som drar och drar och drar och jag tror faktiskt jag ligger först sista 15 km, överallt. Jag får lite lätt krampkänning mot slutet, men det är ju ett så pass kort lopp detta, så jag trampar på rejält.

På slutet spricker det av och Norrtälje-killen som legat på rulle senaste 15 km går om. I spurten blir jag precis slagen med och jag hamnar till slut på en 11:e placering i denna superba upplaga av Högbobiken. Polare Ronnie bara någon minut bakom.

Angelica har kört klart också och vi hejar fram kompis Ellinor som tar tredjeplatsen i damklass. Starkt!

Tack arrangören för ett fint lopp med gott väder! Det här loppet ser jag fram mot nästa år med 🙂

Strava, tid 2:04 med ett ca 3 min långsammare andravarv.

20160606_101038

Uppvärmning!

20160606_133049

Damernas pall. Grattis Ellinor till tredjeplatsen!

20160606_133232

Herrarnas pall med en delad förstaplats. Grymt!

Written by Martin SE

6 juni, 2016 den 14:32

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] Racerapport […]

 2. Coolt att det kan bli delad förstaplats! Och grattis själv till grym tid 🙂

  Cykelkatten

  8 juni, 2016 at 07:35

  • Ja, tydligen! Sjukt att det inte skilde dem något åt.
   Tack tack!

   Martin S.

   8 juni, 2016 at 09:43


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: