Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Avid Shorty Ultimate på Norvelo

leave a comment »

Jag har aldrig varit nöjd med bromsarna på min trotjänare Scott CX. Egentligen vill jag inför varje höst ha en ny cyclocross för pendling och en för tävling, men jag tar aldrig för mig att investera i något av det. Därför blev det inför denna höstens planer ”fulfixa” ihop en halvt tävlingsmässig cross. Tyvärr fick jag aldrig nytta av det.

Nu har jag dock tagit det ytterligare ett steg – genom att låta installera Avid Shorty Ultimate-bromsar på crossen.

Norvelo vid Vanadisplan är cykelbutiken jag går till när jag behöver hjälp med något, t ex att sätta ihop en landsvägscykel som är i molekyler, eller fixa flertalet saker på cykeln. Denna gång demontera gamla bromsarna och montera nya, fina Avid Ultimate. Norvelo hade frambromsen inne, jag fick ordna bakbromsen någon annanstans då den var slut i lager hos leverantören.

I vanlig ordning gör Norvelo jobbet snabbt och korrekt till ett bra pris. Jag är väldigt tacksam och glad för det!

Nu har jag ett par rejäla, lättjusterade bromsar för fälg på crossen. På köpet fick jag även några km jogg.

20161206_171021

Skön entré in till Norvelo.

20161206_171627

Jan visar hur bromsarna fungerar.

20161206_171207

Avid Shorty Ultimate på plats.

Written by Martin SE

6 december, 2016 den 20:25

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: