Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Puerto Rico trails och Ocean Flow

with one comment

 

Så där. Det är det här som vi kommit hit för. Alla andra dagar i sadeln har varit mer eller mindre bra, men idag har det varit sjukt bra.

Det är rätt lätt att hitta leder att cykla här, det handlar bara om hur tillgängliga lederna är. 3 h transport rakt upp i bergen i all ära – idag tog vi det på knappa timmen och så var vi framme på höjden ovanför Puerto Rico, staden där det tycks vara vindstilla och soligt 365 dagar om året.

20180209_114406

Ni börjar kunna detta nu. Christian flexar vaderna på sin fina Superior.

Idag, till skillnad från de flesta andra dagar, har vi en del sällskap. Vi möter många vandrare, en och annan traillöpare och så möter vi ett gäng på 18 st Free-motion cyklister med bike guide Danny i spets på en av de högsta topparna för dagen. De tar det dock betydligt mer chill än oss. Dock alltid kul att tjattra med Free-motion guiderna och andra cyklister.

20180209_114418

Er bloggare fastnar på linsen ibland..

En till repa uppåt i bergen och när vi vänder tillbaka väntar ett mecka av stigar. Grus, sand, mattad jord blandat med lite stenar här och var – men det är fantastiskt bra och med riktigt flow! Vi tar oss förbi utsiktspunkten igen och fortsätter längsmed en bergskam där det gäller att navigera sig förbi för det mesta snälla vandrare, men också att hålla sig på rätt sida om stigen. På vänstersidan rakt ner i dalen och inget träd att krama på vägen nerför om olyckan skulle vara framme – bara enstaka kaktusbuskar (aj!).

20180209_125756

Vår fina stig tar snart slut..

Vi slipper dock trilla ner i dalen och kan njuta totalt av skrå-åkningen som är det klart bästa vi cyklat denna vecka. Riktigt fint och lagom knepigt lätt utför ända till havsnivå. Allt under en varm sol och lätt bris – ibland är livet som mtb-cyklist på Gran Canaria bra rättvist och härligt.

20180209_132841

Ja men vi ger väl en tumme upp!

På hemvägen diverse kust-trails och en och annan pangbacke innan det blir sedvanliga transporten hem till blåsiga Bahia Feliz som vi aldrig kommer att boka mer här nere.

 

Som mtb-cyklist på GC är valet hädanefter lätt – bo i närheten av Puerto Rico.

Puerto Rico hills & ocean views @ Strava

20180209_133106

En av få gånger jag tar en topp före Christian..

20180209_133118

Kanske bästa vyn denna cykel fått uppleva.

Written by Martin SE

9 februari, 2018 den 18:20

Publicerat i Gran Canaria MTB 2018

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] tog ett varv på slutslingan som gick precis där vi cyklade här om dagen, denna dag till ära med lite fler byggda hinder och annat riktigt skoj. Sedan trampade vi upp i […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: