Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Gäst på Arguineguin Open MTB

leave a comment »

Vad är bättre än att avsluta en vecka på Gran Canaria med ett race? Så tänkte vi och trampade glatt 2 mil till Arguineguin och Open MTB race 2018. Vi chansade att det skulle gå att efteranmäla sig – hade licenser, försäkring, pengar och cyklar redo – men fick blankt nej. Registrering bara via Internet och Internet är stängt, fick vi veta.

Antiklimax.


Magiskt fin söndagsmorgontransport längsmed södra kustvägen.. kanske 3 bilar på 2 mil och i vanlig ordning sanslösa vyer.

Fler svenskar och säkert några till var på plats och fick blankt nej de med. Spanjorerna vill väl inte ha fler i sitt race.. eller så tyckte de att vi såg för vassa ut och utgjorde ett hot mot lokalbefolkningen. Vi kommer aldrig att få veta.

Vi tog ett varv på slutslingan som gick precis där vi cyklade här om dagen, denna dag till ära med lite fler byggda hinder och annat riktigt skoj. Sedan trampade vi upp i bergen för att se vad som skulle hända.


Ett av ett gäng uphill segments. Vi fick bita i lite extra idag.

I slutet på en lagom grusklättring kommer täten i tävlingen ikapp oss. Eftersom vi inte är med går vi åt sidan och trampar vidare. Snart har vi dock fler på rulle och många vamos hörs runt omkring. Vi har inga nummerlappar men de tävlande vill uppenbarligen ha draghjälp – det ställer vi glatt upp på!

Det blir ca 1 h och 15 km racetempo, innan vi tackar för oss och viker av. Många vamos som sagt både från tävlande, bra publik och andra utom tävling.
Oerhört varmt i klättringarna, allt under en stekande sol och noll vind. Hårt och gott, helt enkelt.


Lite grusig stig uppför, alltid gott när det händer lite mer än att bara monotont trampa uppför på grus 🙂

Vilken annan dag som helst hade nog både Christian och jag varit mer tävlingsföra. Kanske inte efter en cykelvecka här nere 🙂

Det blir ett nätt pass på 71 km och 3:23 i cykeltid (Strava), varav 1 h riktigt bra puls. Nästan som Keps Cup-tävlingsdagarna med andra ord 🙂

27990778_10155042313541822_1472925753_o

Portalen vi aldrig fick cykla genom. Foto: Christian Abrahamsson

Written by Martin SE

11 februari, 2018 den 18:47

Publicerat i Gran Canaria MTB 2018

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: