Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Blåsig Gallego MTB-tur

leave a comment »


Dagens kanske finaste utförsåkning. Bara att njuta och att hålla i styret..

Det är blåsigt på Gran Canaria dessa veckor. Det betyder att det kan blåsa rejält i backarna också. Idag provade Christian och jag på att nyttja en lite annan del av mtb-tekniken än normalt. Nämligen att parera för kastvindar.

Christian har inför dagen scoutat en bra rutt som Åsa Erlandsson cyklat tidigare år. Eller bra och bra. Rutten börjar med misär idag. 12 km på 40 min i galen blåst! Inte konstigt de satt upp stora fält med vindkraftverk på denna sida av ön.
Sedan över till Gallego climb, rätt snäll faktiskt med lite utförsåkning för att bryta av det ibland monotona malandet uppför på rullsten, grus och annat skoj som finns på alla fire roads här.

20180208_124042

Vindpark. Bittra cyklister. Motvindsträning är träning det med.

Hela tiden med vinden som sällskap. Motvind, kastvind, sidvind, medvind.. bara att välja och se nöjd ut. Temperaturen sjunker till 8 plusgrader som lägst när vi gnetar på skuggsidan av berget. När vi slutligen kommer ut på asfalt så blir det mer cykling upp mot San Bartolome. Några rejäla kastvindar sätter helt stopp på vårt lilla tåg. På toppen går det knappt att höra vad vi säger till varandra. Snabbt på med jackor, dra en gel och så kasta sig utför på andra sidan berget, på enda biten stig under dagen.

0esYcC-9azyEgsMp3yj6EGzNsi3PM3TAYgfw64gr7sE-2048x1152

På dagens högsta topp. Det syns inte men det blåser iskallt.. Foto: Christian Abrahamsson

En bit efter nerförskörningen mot Fataga så går vi över till grusväg som vi snart känner igen – här cyklade vi för några dagar sedan. Nu är det sol och temp på 20 plusgrader igen och livet är rätt gött.
Vi avslutar dagen med att slå pers i en aningens skakig utförsåkning kallad Barranco de Fataga. Topp 25 av 1820 cyklister på sträckan får väl ses som OK. Finns dessutom rum för förbättring där..

Strava – 61 km på 3:18 h

Written by Martin SE

8 februari, 2018 den 18:43

Publicerat i Gran Canaria MTB 2018

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: