Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Ocean views och thrilling tracks

leave a comment »


Härlig, härlig singletrack ner till Arguineguin. Bäst hittils på GC.

Skapligt mosiga ben idag, framför allt efter en lite fattig lunch. Christian och jag sätter av mot favoritstället Arguineguin och de berg som tornar upp sig norr om kustvägen där. Vi börjar med samma backe som igår, pulsen är något lägre idag, kan vi konstatera. Det är också någorlunda svalt eftersom det är växlande molnighet, en lätt, lätt bris och 20 plusgrader.

När vi kommer upp på första toppen så cyklar vi fritt vidare uppåt. Markeringarna från tävlingen är kvar och det är skönt att ha dessa som navigeringspunkter. Vi får nästan med oss lite getost på vägen när vi navigerar mellan hundratalet getter 🙂 ingen cykeltur fulländad utan GET.


Ja men vi slänger väl in lite getter också så blir det bra. 🙂

IMG_20180212_130833

Transportcykling. Hyggliga vader på den där cyklisten faktiskt..

Vi vänder nedåt och trampar fantastiskt roliga stigen som går längsmed en bergskam ner till Arguineguin. Det är så roligt och lagom svårt med. Vi kliver av på några ställen där det är lite väl svårt även för oss och ravinen till vänster inte är alltför inbjudande..

20180212_141652_026

Episk singletrack ner till Arguineguin.

På hemvägen passerar vi Gran Canarias favellor och så improviserar vi fram fler grusvägar längsmed kusten. Mina ben är möra och jag vet att det blir blåsigt sista biten hem, som vanligt – så motivationen är knappast på topp.. men med Chrille i fronten trampar vi detta i hamn och vi tror inte det är sant när det inte längre blåser storm sista 5 km hem.

Nätt runda på 58 km och knappa 3 h. I morgon stranddag och vilodag.

20180212_105654_029

Angelica fick vårda mtb:n på förmiddagen när hon rekade nya stigar.

Written by Martin SE

12 februari, 2018 den 18:46

Publicerat i Gran Canaria MTB 2018

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: