Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Paskaberget i Säfsen

leave a comment »

Vi är uppe i Säfsen sedan några dagar tillbaka och det har mest hällregnat hittils. Sonen på drygt 2,5 år älskar teknikbanan så vi har hängt där en hel del, mellan torkskåpstorkandet. Det är så otroligt roligt att se barn utvecklas och sonen gör verkligen framsteg för varje vecka som går.

Lillkillen cyklar varv på varv på varv på teknikbanan.

Efter att ha läst igenom broschyren MTB i Säfsen igår, hade jag bestämt mig för vilka leder som ska cyklas under vistelsen här. Idag blev det äntligen dags. Efter lite planerande och fixande så lämnade jag familjen vid teknikbanan och satte alltså av längsmed leden Paskaberget. Leden delas med några andra leder också.

Givetvis började det efter någon timmes uppehåll att regna igen, men det gjorde inte så mycket eftersom jag redan var blöt av underlaget. Tyvärr missbedömde jag under packningen hur vädret i fjällen kan vara, när vi var hemma så var det sol och 30 plusgrader. Det kändes främmande att behöva tänka på vattentäta skor, ordentliga regnbyxor och andra bra att ha-plagg när det regnar.

Här nöter jag lite sugande grusväg och väntar in sällskap bakifrån.

Leden börjar rätt tidigt uppför så att man får upp värmen. Sedan slingrar den sig fram och tillbaka, upp och ner, över spänger, tills det är dags att ta sig an vad som måste vara stigningen till Paskaberget. Den stigningen är rätt snabbt avklarad, men en extra utmaning i det blöta.

Ibland blir det lite härlig utförskörning och mitt i det hela snabb grusvägsåkning, dagen till ära i sugande underlag 😉

På några ställen korsar man asfalterad väg så där gäller det att kolla lite extra noga åt båda hållen innan.

Kanske bästa åkningen idag! Kommer kanske halvvägs in på leden Paskaberget.

Finaste åkningen är nog singletrack strax efter en längre bit grusväg. Här får man utsikt över en sjö och njuta av blåbärsriset och myllrande grönska. Superkul!

Vägen tillbaka går i motsatt riktning innan man viker av och avslutar rundan.

En klart rolig led med några stigningar, lite bröt och varierad åkning. Extra krav på teknik ställs när det är blött och halt – en lång spång är rätt smal och några partier har härliga rotmattor att ta sig an.

Väl tillbaka körde det längre varvet på Korta Kullberget, innan jag försökte övertala sonen att cykla hem sista biten med mig 🙂

Paskaberget-turen på Strava

En av två längre grusvägssträckor.

Written by Martin SE

6 juli, 2020 den 19:36

Publicerat i MTB, Träning / Rundor

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: