Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Cap de Formentor och mer klättring på Mallorca

with 2 comments

Martin (undertecknad) strax ovanför Cap de Formentor på Mallorca. Vackert!

Efter gårdagens klättring uppför bla Sa Calobra bestämde jag och Daniel oss för att Cap de Formentor och fyren på Mallorcas allra nordostligaste punkt var vår nästa etapp.

Vi började lugnt med ett snitt på knappt 25 km/h från Alcudia till Port de Pollenca, en sträcka på ca 15 km. Sedan gick det uppför. Första klättringen för dagen gick upp till ca 200 meters höjd och innebar 3,7 km på knappt 16 minuter. Till en början tungt – det kändes i benen – men vi vande oss snabbt. Uppe på platån blev det en kort paus och njuta av utsikten som var Medelhavet norrut. Sedan bar det av nedför på förvånansvärt dåliga vägar, innan det var dags för sista rejäla stigningen innan vi kom till Cap de Formentor. Väl där fick vi skåda något man sällan skådar – otroligt vacker utsikt med klarblått hav, molnfri himmel och milsvid utsikt. Fyren på Cap de Formentor har dessutom ett café där vi beställde ett otroligt gott fikabröd. Vi stötte också på en cyklist som hade tagit sig förbi oss på vägen till Cap de Formentor – det visade sig att han dessutom bodde på samma hotell i Alcudia! Världen är liten 😉

På vägen hem blev det mycket nedför – det var också marginellt bättre vägbana på vägen hem, även om det stundtals var mycket skakigt 😉 Vi hade dock en hyfsad stigning kvar för dagen, med en snittlutning på 8,9 %! Den stigningen plockades på 13:43 och innebar 3,55 km rakt uppför. Första stigningen för dagen blev det alltså ett snitt på 14,2 km/h, medan sista blev det ”hela” 15,5 km/h i snitthastighet.

Daniel och jag hann även med att byta cyklar och testa att cykla uppför på en väg vid sidan om, innan vi tog oss ner 200 fallmeter till havsnivån – på smal väg med hyfsad trafik. Det lite roliga är att vi rullar ner snabbare än bilarna kör ner, och då måste vi ändå bromsa in här och var för att klara kurvor och när vi kommer ikapp fordon nedanför.

Turen avrundades med medvind från Port de Pollenca och hem till Alcudia. Eftermiddagen bjöd på stranden, bada och läsa senaste numren av Cyclesport Magazine och ProCycling 😉

Nöjda och glada ser vi redan fram mot morgonens tur till Petra, innan vi har inplanerad vilodag på söndag.

Foton från turen till Cap de Formentor

Garmin-data för hela turen ses med fördel på min Garmin Connect.

Written by Martin SE

3 september, 2010 den 17:55

Publicerat i Mallorca 2010, Resor

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Martin Söderlund, Martin Söderlund. Martin Söderlund said: We climbed to Cap de Formentor today, really nice. Here's text & photos from the ride! http://is.gd/eTsKW #cycling #mallorca2010 […]

  2. […] Jag har nu laddat upp några filmklipp från våra två första dagar med klättring från Sa Calobra och till Cap de Formentor: […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: