Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Cykling på Bosön!

with 4 comments

Tidigt, tidigt imorse kom Peter och hämtade upp mig i stan, för idag var det dags för inomhuscykling på Bosön! Det var första gången för oss båda och även första gången Peter fick cykla på riktigt på sin nya Bianchi!

Vi vart närmre 30 cyklister som körde intervaller idag, kul att så många dök upp – något slags rekord? Vi delade in oss i olika fartgrupper och min kändes bra – men det är lätt att gå med i en för tuff grupp från början eftersom man startar på en hyfsat låg snitthastighet i intervallerna och sen ökar allt eftersom. Givetvis justeras hastigheten beroende på intervallängd också, tack och lov 😉

Vi blev fem i min grupp; Roger Johansson, Tommy Pollak, Claes, Björn, och jag. Jag fick en hel del råd i vår klunga, vilket var perfekt, eftersom jag var grön på inomhuscykling. Det här med att hålla linjen, att gå ut i rätt tid, mm, är inte alltid helt lätt, men det gick riktigt bra efter ett tag.

Jag hade hört innan att det skulle gå långsammare att cykla på mjuk bana inomhus, men jag måste säga att det gick rejält snabbt ändå. Jag tror vi var uppe och pressade i närmre 40 km/h i snitt i någon intervall.

Kul att träffa Robin också! Sen så har vi Simon, som hördes på banan kan man säga – ”OMKÖRNING!” skrek han och sen dundrar han ensam förbi en klunga. Om och om igen.

För egen del blev det 44 km och ett snitt på 32,6 km/h, och då ingår vilan mellan intervallerna..

Kudos till Thomas Váravadi och Roger Johansson som som ordnat dessa morgonträningar på Bosön under vintern. Nästa gång är 5 mars, då är vi där igen!

Foton

Written by Martin SE

5 februari, 2011 den 13:03

Publicerat i Träning / Rundor

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag har också tänkt testa att cykla där. Men efter att ha hört om några rejäla klungvurpor på banan är jag lite osäker.
  Några incidenter i morse?

  Peter Hampus

  5 februari, 2011 at 14:47

 2. Härligt start på denna dag. Längtar redan tillbaka! 🙂

  Peter

  5 februari, 2011 at 17:03

 3. Du får trampa lite snabbare om du vill uppleva den spännande känslan när pedalen tar i mattan =)

  Daniel

  5 februari, 2011 at 20:18

 4. @Peter H: Det var en mindre incident idag precis i början, annars ingenting. Så länge alla håller sin linje och man vet vad man ska göra så är det lugnt! Jag åkte inte heller med snabbaste grupperna utan tog det marginellt lugnare 🙂

  @Daniel: Haha! Nej tack 😉

  Martin S.

  5 februari, 2011 at 20:35


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: