Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Vallentuna CK klubbmästerskap linje 2011

with 7 comments

Vallentuna CK är en riktigt trevlig cykelklubb som jag stiftat bekantskap med ett flertal gånger. Förra året var jag fotograf på deras KM i linje, i år stod jag på startlinjen istället men agerade fotograf inifrån klungan. Och spurtade till mig en sjätteplats genom  att vinna spurten i andraklungan 🙂

Kvällen var helt fantastisk. Jag cyklade först ut från innerstan till Lindholmens IP, helt ok uppvärmning om än en hel del trafik. Anmälde mig och chillade lite innan det var dags.

Det gick rätt lugnt första milen, sedan kom några attacker och 2 cyklister var i utbrytning. Första varvet gick mestadels rätt så lugnt, dock med en del igångdrag och tempoökningar mot slutet på varvet. Klungan dock samlad med utbrytarna framför.

Mest bevakad under kvällen var helt klart Alexander Gingsjö, vars attacker här och var under loppet alltid täcktes. Till hans avgörande attack i backarna på andra varvet – klungan var något decimerad nu efter lite hårdkörning – och utbrytarna (visade det sig senare..) hade körts in. 4 cyklister kunde gå med i attacken och jag gjorde ett riktigt skapligt försök att gå med, men något sen reaktion och växelstrul gjorde att jag hamnade alldeles för långt efter och som närmast var 10 meter ifrån vad som skulle visa sig vara ledargruppen (jag hade ingen aning om att det var de som nu ledde). Jag kunde alltså inte täppa luckan och sätta på mig på hjul. Dessutom hade jag fått en rätt så rejäl lucka på gruppen bakom, så jag var solo i några km, bakom ledarna men några hundra meter framför andragruppen som snart började att jaga. Slog av på takten och inväntade andragruppen där vi sedan kunde samarbeta någorlunda för att köra in så mycket som möjligt på de 5 där framme. Det lyckades nästan.

I sista backen hade ledargruppen slagit av på takten och vi närmade oss med stormsteg. Daniel Osterman och jag ökade tempot något (det var nog mest Daniel, då han fattade vad som var på väg att hända) och fick lucka ner till resten av vår grupp, men vi kom aldrig närmre än så. I andragruppen slutade det med en klungspurt där jag, lite förvånad, vann – och plockade sjätteplatsen på klubbmästerskapet. Daniel rullade in strax bakom. Vår tid: 8 sek efter vinnaren.

Klubbmästerskapstiteln avgjordes i en klungspurt, där Alexander Gingsjö var starkast och plockade förstaplatsen. Grattis!

Prisutdelningen var snabb och smidig.

Dagens prestation (förutom Alex som vann) var Daniel som gav oss andra lite handikapp via sin ”nya” cykel. ALU, blytung säkert men med gedigna hjul. Gick bra ändå uppenbarligen 😉

Jag måste säga att jag är imponerad av organisationen bakom VCK:s klubbmästerskap, det var riktigt kul och allt fungerade smärtfritt (förutom några bildårar då). Tack!

Snittfarten för kvällen var 40,7 km/h. Första varvet klarades av med 40,1 i snitt, andra med 41,3.

Här är mitt Garmin GPS-spår från KM:et! (Obs att du kan byta till meter via länken högst upp till höger på sidan)

Lite foton 🙂

Givetvis passade jag på att fota en del under kvällen, även från klungan.

Här är alla mina foton från VCK:s klubbmästerskap linje 2011

Written by Martin SE

24 augusti, 2011 den 07:16

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Trevlig läsning och kul med så många bilder!

  Min ”nya” cykel gick förvånansvärt bra, lite svårt att hitta rätt växel ibland bara med en 9-delad 12-27 kassett =)

 2. Du är otrolig. Snittar 40km/h och plockar fram kameran …

  Peter Hampus

  24 augusti, 2011 at 08:24

 3. @Daniel Haha! Hade den kompaktvevar också eller kanske standard?
  @Peter Jag har ju vanan inne nu med att fota från sadeln.. 😛

  Martin S.

  24 augusti, 2011 at 08:51

 4. Inte kompakt, men inte så långt ifrån. 170 mm armar och 52-klinga =)

 5. Haha min cykel fungerar ju tydligen jätte bra… jaja du fick en bergskasett men så kan det vara… 😛

  Svart Karin Karlsson

  25 augusti, 2011 at 09:06

 6. […] med förkylning och så småningom tävlingar på hemmaplan i form av Svealandsmästerskapen linje, Vallentuna CK:s klubbmästerskap och Fredrikshofs klubbmästerskap i tempo och […]

 7. […] och jag har haft nöjet att för tre år i rad närvara på deras KM. 2010 som åskådare, 2011 som tävlande och även i år som […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: