Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Gruppetto med Hofvet från Slagsta

with one comment

Jag har hört en hel del gott om Gruppetto-rundan med Fredrikshof och tänkte det var dags att testa när en ny runda utannonserades på forumet.

Jag fick skjuts till Slagsta på morgonen, det ville sig så väl att Lida Loop var i närheten och att min skjuts Angelica var så snäll. 🙂 Väl vid färjelägret så var det redan massa cyklister där, trots att jag var 10 min tidig. När färjan från Ekerö kom så blev vi dubbelt så många, vilket gjorde det naturligt att dela upp oss i två grupper – en som skulle köra lite längre och snabbare, en som skulle köra lite kortare och långsammare. Efter genomgång och lite velande från min sida valde jag till slut den längre rundan under Gunnar Larssons ledning.

Vi var nog 16 cyklister av olika styrka som tog oss an motvinden/kantvinden söderut på stundtals riktigt fina och tomma vägar. Inte helt vanligt om man som jag är van med tex Roslagen 🙂 Vi vände strax söder om sjön Sillen vid Trosa och fick på så sätt medvind hem. Då ökade vi istället intensiteten och passet blev till slut en fin genomkörare för samtliga, tror jag!

Fikat i Saltå Kvarn var riktigt smart då vi dels behövde få i oss lite energi, snacka lite cykel och så hade vi den goda smaken att få ösregn precis under fikat och knappt något regnstänk efteråt när vi skulle sätta igång igen – visst, blöta vägar men hur ofta har man egentligen sådan här tur? 😉 Något för oss i Lidingögänget att anamma bättre, tur med vädret alltså!
Jag gillar egentligen inte att fika mitt i ett pass, men en våffla med hemmalagad glass fick jag i alla fall i mig innan vi avslutade med kortaste vägen hem på de till en början blöta vägarna.

Starkast för dagen var nog utmärkte plattåkaren Göran D. Jag kände mig rätt fräsch hela passet, trots 1 vecka med förkylning och längsta passet sen början på april – och kunde efter Slagsta ta mig hem med god fart på cykelvägar till innerstan 🙂

16,3 mil varav 14 mil med snitt 34 km/h måste ses som godkänt. Här är min Strava-registrering för rundan.

Tack Gunnar för ledningen!

Bilder

Alla foton från rundan ses på min Flickr: Gruppetto med Hofvet från Slagsta 11 juni!

Written by Martin SE

11 juni, 2012 den 15:05

Publicerat i Träning / Rundor

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Verkar varit en härlig tripp 🙂

    Anna

    Anna Johansson

    11 juni, 2012 at 21:18


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: