Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Sörmlandsleden med SCK

with one comment

IMG_7197
Ett glatt gäng SCK:are 🙂

Äntligen ett riktigt, riktigt fint distanspass på MTB:n! Utan incidenter och i bästa påskvädret.

Stefan, klubbordförande i Södertälje CK, utlyste träning på Sörmlandsleden (eller Grödingeleden) och jag+Angelica var inte sena att hänga på. Vi blev totalt nio som dök upp. Ganska snabbt insåg jag att jag var den enda med benvärmare. Jag hade ju dessutom armvärmare.. medan många körde helt kortkort.

Efter lite pulshöjare på grusväg bortanför Hall så tog vi oss in på Sörmlandsleden, orange markeringar. Jack och Tobias stack direkt medan jag, Jeppe och Jens hängde på i vårt tempo bakom. Det var suverän stig redan från början med lagom mycket rötter och annat bröte. Några smala spångar vågade vi inte cykla över (på en gick det inte ens med mitt breda styre som slog i räcket på ena sidan) men förutom det flöt det på riktigt fint! Knappt några stopp och vi lite snabbare vände om några gånger för att möta övriga och köra delsträckor igen. Övriga: Stefan, Angelica, Matte och Peter.

Jag fick något ofrivilligt stopp när jag jagade, stötte till ett träd och min styrändsplupp for all världens väg. De där plupparna har blivit som guld för mig! Jag vill att de ska sitta där på styrändarna och att de ska sitta fast. Man får ju egentligen inte starta utan sådana på tävlingar.. och flera pluppar har försvunnit för mig senaste tiden. 😉

Leden skulle jag i alla fall säga är väldigt varierad med fina singletracks ibland, lite mer rötter och stök här och var och så även trevlig cykling på hällar. Blandat utförskörning och uppförskörning. Visst fanns det några få surhål, men de var inte många! Däremot hade skogsmaskinerna kört upp två delar av leden och där var det hoppa av och på några gånger innan stigen blev bättre igen. Då fick man alltså öva på SPD iklick. 😉

Vi ”snabbfikade” vid Rosenhill (cola & banan för mig) innan vi sa hejdå till Jens som dessvärre knäckt ett bakstag när han la sig i en stenkista med några vassa stenar. Tur då att SCK har bra kontakter för folk som kan laga ramar mm.. 🙂

Vi styrde mot Tullinge och Lida-området på delvis grus, delvis stig. Det fanns ett skönt grustag på vägen som var lite utmanande i fart. Allt eftersom droppade folk av och väl i Rönninge så var vi fem kvar, nöjda som få!

Jag, Stefan och Angelica vek av, gjorde rent våra cyklar och fick en trevlig pratstund innan jag drog iväg solo på landsvägen mot Stockholm. Angelica fick också sin efterlängtade latte..

Den här dagen kvalar helt klart in som kanske den bästa jag haft på MTB hittils. Suverän träningsrunda i pangväder med gott sällskap!

Alla bilder finns på min Flickr: Sörmlandsleden med SCK. Ett urval nedan.

Angelica har också bloggat.

Strava – 4,5 h och ca 9 mil.

IMG_7195
Far och dotter Ek.

IMG_7196
Piff och Puff? Bill och Bull? Jack & Jesper.

IMG_7201
Ledaren tar ansvar och ger en hjälpande hand. En av två punkteringar idag.

IMG_7203
Jag var helt klart gladare än så här! Martin älskar ju dagens MTB!

IMG_7205
Angelica var helt klart nöjd med allt.

IMG_7215
Jack spexar. Som vanligt med andra ord!

IMG_7232
Skogsfobi?

Written by Martin SE

21 april, 2014 den 18:21

Publicerat i MTB, Träning / Rundor

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] har peakat för tidigt. Kvällens cykel var helt sjukt bra. Med tanke på Sörmlandsleden igår och detta idag så.. kan det egentligen bli bättre? Givetvis ska det bli bättre. Även om det […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: