Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

All Mountain/trail deluxe i Nacka

leave a comment »

IMG_7178
Guide Jonas visar prov på lite teknik 😉

Jonas Hedegård i Fredrikshofs Nacka/Värmdö-grupp är en riktig rackare på att hitta fina, kluriga stigar. Han är också en riktig rackare på att se till att skapa ruggigt sköna rundor som har allt. Mitt under påskhelgen fick (tog) jag chansen att köra igen med honom.

Vägen var i det närmsta bilfri till Orminge centrum där vi skulle starta. Vi var fem lyckliga som hängde på efter Jonas in i skogen. Och vilken skog sedan! En kombination av singletrack, knepiga bergshällar, ovärdiga stigar, rötter och så inte minst omöjliga uppförskörningar 😉

Jag och en till på hardtail fick vara extra noggranna med åkningen. Trots det lyckades jag med att repa min fina ram lite. Mitt i skogen fick vi sällskap av en tjej som bara hängde på. Skön stil!

Allt eftersom började folk droppa av och vi var slutligen bara fyra kvar, med det roligaste kvar på rundan – längre uppförskörning på grus och sedan stig, och Jonas fikaryggsäck väntade i skogen någonstans. Så långt kom dock inte jag, för efter uppförskörningen bar det av utför och rätt som det var rev jag upp mitt bakdäck på en vass sten.. Det blev ghettolagning med eltejp och ny slang i, så fick jag aningen snopet rulla hem bäst jag kunde medan det decimerade sällskapet avslutade rundan i finaste vårsolen. Och hem kom jag åtminstone!

Det är en sådan här träning som gör att man inser att det är bra med en till typ av MTB, nämligen en FS All Mountain-hoj. Precis en sådan jag sålde i vintras. Jag får se vad som händer senare på året när det är dags för lite mer ”fulkörning”.

Strava

IMG_7156
Magisk morgon över Stockholm.

IMG_7158
Span i skogen.. Jonas & Jonas.

IMG_7165
Några trevliga hällar!

IMG_7167
Köttar!

IMG_7168
En av de lite mer knepigare passagerna. 😉

IMG_7172
Belöningen efter ca 10 min push bike.

IMG_7176
Glada miner i Kummelnäs!

IMG_7181
När man inte kan cykla stig får man fota i stället. 😉

IMG_7182
Och det här tog jag mig hem på.. Thunder Burt är bra på mycket men förmodligen inte när det blir alltför tekniskt med vassa stenar.

Written by Martin SE

20 april, 2014 den 15:47

Publicerat i MTB, Träning / Rundor

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: