Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Magisk MTB och teknikträning idag

with 6 comments

IMG_1305

Mallorca fortsätter onekligen att leverera bra MTB. Idag gick ProCyclingMallorcas planerade rutt mot Bunyola/Sa Comuna och de fina bergen där omkring. Sällan skulle vi ana vilken schysst cykling vi skulle få!

Till Bunyola är det lagom uppvärmning från Can Pastilla, jag skulle säga att det är 30 % på mer trafikerade vägar och resten på ganska glest trafikerade vägar. Vi har ett bra sätt att ta oss ut och i solskenet är det rätt grymt att på tidiga förmiddagen ta sig norrut för dagens strapatser.

IMG_1311
Bred grusväg en bit upp, innan det blev knepigare.

Jag och Micke var framme i Bunyola rätt tidigt, så vi bestämde oss för att köra MTB-loopen med svårighetsgrad svårast, och sedan ta en lunch. Sagt och gjort. Uppför bar det i gassande sol!
Grusvägar, grov asfalt och så småningom rullsten och annat skoj och ploj innan vi äntligen var uppe på toppen. Där gjorde vi en avstickare för att blicka ut över Orient-dalen.. magiskt och klart värt att gå 100 m genom skogen för att bevittna Mallis i sin prakt. Gå inte för nära klippkanten bara..

IMG_1313
Paus efter brant parti med mycket rullsten. Sjukt varmt!

Sedan började utförskörningen, som första biten var svår och teknisk men tillräckligt ”enkel” för att vi skulle fixa det utan fotisättning. Men när fotisättningen väl kom blev det svårt en bit, med meterhöga drops, vassa stenar, stora stockar och annat som skulle forceras. Ner kom vi och sjuuukt kul hade vi!

IMG_1319
Orient-dalen och jag, en riktigt bra kombo?!

Vår planerade rutt var dessvärre avstängd efter en bit och vi fick ”improvisera” fram en annan runda. Lyckligtvis var vi väl förberedda, så vi letade upp ett nytt spår som först tog oss uppåt igen (rackarns, det var brant och jobbigt!) innan vi fick njuta av lång nerförskörning som blandade fin singletrack med stökiga och steniga partier och även bredare grusväg med rullgrus. Stundtals hade en downhillhoj kunnat göra jobbet med, men våra Scott Spark 730’s gjorde ett riktigt fint jobb också.

IMG_1324
Micke njöt på tekniska nerförskörningen.

Det var mot slutet som vi passade på att dra en punktering, genomslag efter ett litet hopp. Det var enkelt kirrat och Micke klarade sig bra. Slutligen ner till torget i Bunyola för dubbla cola och en paella (Micke) samt 2 rejäla mackor (Martin) och dubbla color. Refreshments deluxe!

Vägen hem en liten avstickare och vi rullade in i eftermiddagssolen för att ta en varsin öl på Charinas och Fredrics restaurang. Lyx..

Kvällen har avrundats med den godaste pizzan på länge, jag kan rekommendera er att beställa pizza på resturangen ProCyclingMallorca driver här i Can Pastilla!

Strava

IMG_1327
1,5 meter. Tack för det!

Written by Martin SE

11 mars, 2015 den 20:53

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Fina bilder 🙂

  Angelica.Ek

  11 mars, 2015 at 21:29

 2. Jag som trodde att det inte kunde bli så mycket bättre än stigarna igår, men det kunde det ju! =) Ner från toppen idag var verkligen magiskt kul! Skrattfest spectacular! Dessutom väldigt varierat – mjuka fina stigar i solvarm pinjeskog varvat med sjukt tekniska partier med bara stora stenar.

  Micke

  11 mars, 2015 at 22:02

 3. Åh, älskar informativa, bildfyllda inlägg som detta! Får mig att längta efter Mallis ännu mera – och vem kunde tro att det fanns så många häftiga mtb-stigar på lilla ön? 😉 Nåt att ta tag i nåt år, hyra en mtb och testa… Ha så skönt!

  Cykelkatten

  13 mars, 2015 at 08:53

  • Man måste verkligen veta var man ska! Finns gpx att exportera på Strava. Rutterna dock not for the faint of heart.

   Martin S.

   13 mars, 2015 at 08:56


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: