Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Sudety MTB Challenge – prologen

with one comment

2015-07-26 13.28.18
Uppvärmning till prologen.

Idag var en enda lång väntan på att prologen skulle starta. En kylig förmiddag övergick i sol och 22 plusgrader på eftermiddag, så ganska bra förutsättningar!

I ”vårt” gäng hade alla som mål att ta sig runt utan att förta sig. Mitt eget mål för veckan är också att försöka hålla mig frisk, trots förkylningstendenser.

Så fick vi starta, en efter en med 30 sek mellanrum. I efternamnsordning, så de enda som hade koll på varandra i prologen var Angelica & Stefan (dotter och far).

Jag gick raskt ikapp de två som startat före mig, och höll mig sedan fortsatt en bit under tröskel uppför hela klättringen till toppen (knappt 6 km). Jag blev passerad av några flåsande snabbingar och även snabbaste tjej (som körde landsvägs-VM för två år sedan).

Väldigt nära toppen cyklar man en trång passage med tät granskog och grenar som sticker ut på vänster sida, stängsel på höger sida och under hjulen en mängd stenar att ta sig över. Jag slog i styret i stängslet och fick springa 20 m innan jag kunde hoppa på cykeln, ta mig mot toppen och sedan köra den steniga, branta downhillbanan på 1 km. Det hjälpte helt klart att reka under gårdagen och jag tog mig ner rätt enkelt. Rätt skönt också att följa spåret som alla andra åkt upp.

Resterande del av prologen några små backar och annars bara snabbt utför. Jag åkte fel vid ett tillfälle, men redde ut det snabbt. Sedan fick jag lägga mig på kö en gång innan jag kunde ta mig om säkert och rulla grusväg i 65 km/h in i mål på tiden 46:33, elva min efter dagens vinnare.

Övriga av oss var väldigt jämna och gled in på tider mellan 48:24 (Hasse) och 1:05:32 (Angelica).

Incidenter? Japp! En av oss: lite blodvite efter vurpa i downhillbacken och så punktering med platt däck precis över mållinjen.

Imorrn väntar 58 km och ca 2000 höjdmetrar.

2015-07-26 14.15.20
Angelica på startlinjen. Foto: Kjell Johansson

2015-07-26 14.27.31
Hasse spurtade iväg och kom in på en kanontid.

2015-07-26 16.00.22
Delar av gänget efter målgång.

2015-07-26 16.10.40
Bara krigat lite med downhillbanan.

Written by Martin SE

26 juli, 2015 den 19:29

Publicerat i Resor, Sudety MTB Challenge

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Imorgon börjar den riktiga utmaningen känns det som.

    Angelica.Ek

    26 juli, 2015 at 20:06


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: