Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Cycle for Change etapp 2 – Östersund-Järvsö

leave a comment »

IMG_0072
Fröjd för ögat.. Petter och Jonny var några av de par som körde perfekta förningar. Petter har nu lämnat oss, för han ska springa fjällmaraton (!) imorgon, med 37 mil i benen. Lycka till, säger vi!

Jollity – lively and cherful activity or celebration.

Cycle for Change är ett Jollity-event och idag fick vi prova på detta fram till lunchstoppet. Efter gårdagen med vilda skyltspurter, sprätt och annat skoj, så var benen inte riktigt lika pigga för många idag. Det gav resultat – en minst sagt lugn och rofylld första etappdelsträcka från Östersund till Ånge. Vi skulle till Järvsö. Fast vi började med en punktering första metern. Dans framdäck dog lite och vi bytte snabbt till lågprofil på hans cykel. Dans Orbea skulle bli en följetong under dagen.

Hur som helst gick det riktigt snällt framåt till lunch, där SJ-teamet sponsrat och dukat fram fint. Fram till dess hade vi ett snitt på strax under 35 km/h och många här ett pulssnitt som man har på återhämtningspasset (!). En av oss hann också med att facebook:a bild och text under färden.

Knappt några incidenter heller på denna första delsträcka, mer än när det slog till som tusan under däcken – vi var några som körde ner i samma hål – och det sekunderna senare flög en vattenflaska i en vid båge ner på asfalten. Min flaska. Inte direkt läge att vända om i 50 km/h och jag fick en ny vid lunch. Den skulle behövas.

Just ja. Dan var tongivande i klungan. Ingen kunde missa honom och hans väsande cykel. Minsta tramptag och det hördes ända bak i klungan. Och som han trampade. Tack för förningarna! Vid lunch passade han också på att limma nya tubdäck på sitt framhjul. Vi andra sa: Får du problem är det ditt problem, inte vårt 😉

Efter lunch körde vi det lite mindre jollity – det var dags att öka takten. Trots att vi sagt att vi skulle ha alla med, så hängde vi av den första efter 1 mil. Ingen nöd på honom, för det fanns flera lag bakom oss som han kunde ansluta till. Det visade sig till slut att vår irländare Mic hade kört ikapp ett av lagen solo och sedan fått en fin och blöt färd in mot mål. Starkt.

Vi andra hade ökat tempot betydligt. Vi körde riktig tvåpar och min parkamrat blev lite krispig efter några förningar i slakmotor. Så minsta och största cyklisten i klungan gick ihop och körde par i stället. Inte helt lyckat, för den minsta var jag och jag började känna mig rätt krispig en bit efter lunch. Den största var Dan med sin väsande cykel. Det blev några korta förningar för min del och jag gapade av avund när (till synes) alla andra körde perfekta, långa förningar. Min kapacitet var på väg ner i källaren. Nej! Inte med 6 mil kvar! Jag tryckte i mig en GT-tablett (tack Jocke!), 1 koffeingel och en halv bar på en kort stund. Det fick avsedd effekt, tack och lov! Pigg lagom till regnet kom och började ösa ner över oss.

Wow, att det kan spruta så mycket vatten från vägbanan?! Klart mer än det som föll från himlens portar, som hade öppnat sig. Vi hade knappt 30 km kvar och bestämde oss för att strunta i segt letande efter regnjackor i följebilen. I stället ökade vi takten i samma takt som intensiteten i regnet också ökade. Vi fick även några kilometer superfin, bebisslät asfalt.

BERT (Boon Edam Racing Team) tog skyltspurten till Järvsö och Ulf drog sin vanliga dagens punktering. Vi var nära nu och hade råd att tappa en till. Rull genom Järvsö och då fick vi den sista regnskuren, attans, vi som börjat torka upp.

Dagens..

Sämsta land: Spanien. Bara problem med Orbea och BH-cyklar.
Solokörning: Mic som blev avhängd och körde ikapp Caverion solo.
Insats: Varje dag – vår följebil. Tack!!
Lantisliv: Från verandan i Järvsö. Magiska kor på betesängar och fin sjö med berg i fjärran.

22,8 mil på 6.25 h och etapp 2 av 4 avklarad.

IMG_0074
En av dagens snabbaste utförskörningar, den var magisk. Strax efteråt fick vi besök av en stor mängd vatten från himlen.

Written by Martin SE

7 augusti, 2015 den 21:09

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: