Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Cycle for Change etapp 3 – Järvsö-Högbo

leave a comment »

IMG_0077
Inte bara tvåpar idag utan även lite tävlingsklunga av det hela.

Attacker, utbrytningar, spurtpriser och hänga av varandra till höger och vänster. Man skulle kunna tro att det handlar om vilken tävling som helst – men det handlar faktiskt om Cycle for Change och etapp 3 mellan Järvsö och Högbo bruk.

Det blir ju lätt så här när ett gäng hormonstinna grabbar ska ut och leka på vägarna..

Idag är målet att vi i BERT (Boon Edam Racing Team) inte ska kännas fullt lika hänsynsfulla och ödmjuka, som vi beskrivits hittils av våra rivaler Rejlers i klungan. De är bara 4 st (eller 6 om man räknar det så), så de får vara med och samarbeta varje dag.

Efter någon mil börjar vi tissla och tassla i klungan. Vad fan är det här för jävla förning? De sänker hastigheten och kör ju i 32 när vi bör ligga i 40 här?! Till slut blir varje orangevit förning känd som mat & ät-paus i stället, och det är ju inte fy skam det heller.

Fast en gång är jag tvungen att säga till. 2 Rejlers kör i kanske 44 blås uppför en rätt lång slakmota. 32 på platten och 44 i blåsiga slakmotor. Starkt, men inte smart. Eller vill de hänga av oss i BERT kanske? Det får vi svar på senare.

Men först – tävling! Jonny, Dan och Henrik flyger iväg efter en rondell ut från Bollnäs och håller ända till tidernas depåstopp. Grymt starkt. Jag som har Dan som parkamrat struntar helt i att gå med när de går iväg. Annars skulle det bli de tre musketörerna och Musse Pigg.

Tidernas depåstopp – Våra grymma vänner och hjälpredor Yvonne, Linda & Catharina hade fixat ett premiumstopp. Jag låter bilderna tala för sig själva:

11855682_10153117686326229_5168227591402887313_n IMG_0084

Tack för det! Ni är änglar.

Sista halvan av dagen är lite mer kuperad. Efter en stund hänger vi av vår irländska vän, som klarat sig kvar riktigt bra.

Sedan börjar det. Rejlers har sparat krafter. Skyltspurt. Utbrytning. Ny utbrytning. Kalabalik i klungan. Ok, det är race. Med 20 km kvar till Högbo är det inte längre tvåpar, det är överlevnad och viktigaste skylten Högbo står på spel. Det blir ett långt dragspel av oss. Några undrar vad som händer. Sedan är alla med på noterna.

Jag försöker lägga bann på mig och tycker jag lyckas bra. Ligger mest på rulle, tar några förningar. Det är blåsigt. Funderar en sväng på om jag ska försöka gå iväg solo, eller med några BERT-vänner på rulle. Det behöver jag inte fundera över så länge, nya attacker avlöser varandra och till slut har vi två BERT i utbrytning och de håller ända till dagens viktigaste skylt. Lekande lätt.

13,6 mil och 38,6 i snitt. Imorgon är det sista 20 milen till Stockholm.

  • Dagens par: Ulf och Simon. Sjukt fina och långa förningar.
  • Dagens WTF: När 3 BERT kör dagens första utbrytning och vi andra mest snackar om kompanistryk när vi väl är ikapp.
  • Dagens smicker: David S som berömmer oss. Igår ödmjuka. Idag körde vi fint, med enastående teknik på cykeln.

Tack vänner i klungan, tack alla lag och tack alla som gör detta möjligt!

Petter – hoppas du lyckades bra med din fjällmara (efter två etapper)!

Written by Martin SE

8 augusti, 2015 den 19:26

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: