Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Keps Cup Muskö

leave a comment »

Ganska fina ben idag, så i starten på Keps Cup Muskö 2016 gör jag min bästa start någonsin. Kanske hjälpte det också att halva startfältet fastnade bakom en vurpa direkt i starten.. jag var bara några sekunder efter Friberg själv på toppen.

Hur som helst ligger jag fint bakom en Scott-kille (Johan Possman, 2:a eller 3:a i totalen) hela första varvet och det flyter på riktigt bra. Ett kanonvarv, helt enkelt, med ruggigt fint flyt och bra fart. Han har hittat några spår som är bättre än mina och det tar jag med mig till senare i loppet.

I sunkigaste lerhålet på banan, har jag nu ett grymt spårval och förbereder mig för det. Tyvärr står en deltagare precis där och tittar på alla förbipasserande. Jag hinner inte rätta till min kurs och kör rakt ner i sörjan och fastnar på någon rot. 5 pers tar sig om. Jag kan inte klicka i.
Lite längre fram flyger en junior över styret precis framför mig och jag går i backen igen. Jag kan fortfarande inte klicka i och ser 20-talet pers ta sig förbi mig, det känns så åtminstone.
I nästa lerhål är det jag som flyger in i skogen och då känns det hopplöst. Släpper förbi ytterligare cyklister, bland andra Lidingö CK-Marcus, som kör bra igen. Jag slår på pedalen för att få bort skit under skon. Till slut kan jag klicka i och börja jaga.

Men nu är jag trött, efter kanske 400 m med 3 incidenter och inte kunna klicka i. Ligger bakom konkurrent Ronnie i H30 och samlar krafter i ett varv, innan jag går om och börjar jaga övriga.

Jag kör i mestadels ingenmansland solo resten av loppet. Närmar mig en kille på slutet, men han var inte ens i samma klass.

Jag kör till slut in på en 5:e plats av blott 7 startande i H30.

Nästa gång ska min perfekta start hålla betydligt längre än första varvet.

Tack Muskö för en fin Keps-bana och tack Marcus för resesällskap!

Written by Martin SE

10 april, 2016 den 20:28

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: