Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Vilse i San Marino

leave a comment »

Nytt land att cykla i!

Utan tillgänglig gps eller karta är det inte lätt. Men jag gör vad jag kan på min hyrda Bianchi Infinito här i Rimini – rundorna planeras i datorn och rutt skrivs med papper och penna. Sedan trampas det.

Denna dag mot San Marino – ett av världens minsta länder med dryga 30 000 invånare.

Rutten jag valt ger en fin väg ut från Rimini, men övergår efter en utförskörning i förskräckelse närmast. Det är trafik och åter trafik på dessa vägar.

Den som påstår att italienare bryr sig om cyklister, har helt fel. Det här är värre än i Sverige. Dåliga vägar och mängden sjuka omkörningar av bilister gör mig paff. Efter vad som känns som en evighet, viker jag av och får äntligen njuta av lite lugna vägar och givetvis uppförsbacke till San Marino.

Retro-navigering.. Tyvärr hjälper inte vägnr alls så det sällan är skyltat. Blev till att fiska upp mobilen rätt ofta för att se i GPX Viewer om man cyklade rätt..

Den här backen upp, den har ett parti som säkert bara är 200 m, men det känns som en evighet – det snittet nämligen 18 %. När jag inte längre kan se för att svetten rinner ner i ögonen och svider, är det bara att fortsätta trampa. Till slut belönas man med att korsa gränsen till San Marino, och en stund senare belönas man med all trafik på väg dit..

Bianchi Infinito CV, helt ok hyrcykel om än en storlek för stor.

Hemvägen är desto bättre. Schysst utför och sedan svagt nedförslut där jag cyklar ifrån en grupp sammanbitna européer.

Väl hemma belöning med kulglass – jordgubb, cocos och Nutella.

Mitt första pass på 5 veckor! Det här med baciller och antibiotika kan få vem som helst att gå under. Hoppas på bättre fortsättning på säsongen!

Written by Martin SE

7 juni, 2018 den 09:57

Publicerat i Resor

Skriv en kommentar