Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Bergs gård mtb-arena i Trosa

leave a comment »

20180803_154825

Tydligt var du ska börja. Här är också handbyggda Farmors flow trail.

Bergs gård i Trosa erbjuder varierad MTB på 9 leder i vackert, sörmländskt landskap. När du cyklat dig trött, kan du ta en fika. För småbaren som inte cyklar finns bl a djur, aktiviteter så som studsmatta, fotboll, lekpark m fl. Vid själva gården har du också en handbyggd bana som passar de flesta. Bergs gård erbjuder alltså något för alla!

MTB utgår från utkanten av själva huvudgården. Du får trampa en liten bit upp i skogen för att komma till knutpunkten för de flesta leder – med start Bergsleden (röd och växlande vit). På vägen får du en liten försmak av vad som komma skall – lederna har allt från tuffa backar och knixiga kurvor till lättåkta partier och fina utförslöpor.

Alla leder är jättebra beskrivna på Bergs gårds egen hemsida.

trail

Så här ser det ut mycket på Bergsleden.

Mina egna kommentarer kring lederna – Bergsleden är lättast att börja med för att få en känsla för stigarna och området. Ganska flowig, snabb och lättåkt – bara några få partier som kan vara lite knepiga. Markerad med mestadels rött men även vitt. Avslutningen är riktigt rolig utförsåkning!

Var uppmärksam på markeringarna! Annars är det ganska lätt att hamna på ett annat spår – det gäller de flesta spår här faktiskt. Inte för att det gör så mycket egentligen, men ändå!

knix

Lite knixigt på några ställen, du kommer att få använda och utveckla din teknik här!

Bergsloopen i gult är lite mer utmanande och minst lika rolig.

Vill du ha en bit rejäl utmaning tar du dig an Berg-o-dalbanans loop – riktigt tuff med fem, sex längre backar och massvis av kurvor och igångdrag. Här får du kämpa och vara på tårna rejält. Ett varv ger dock mersmak och efter några varv börjar banan sitta lite bättre. Heldämpat är att rekommendera även om hardtail så klart fungerar.

20180803_150234

Uppe på berget.

Djävulsklippans loop är inte heller att leka med – det finns några knepiga partier att utmana sig på även här.

Södra loopen och Havsleden är lite mer lugna och lättåkta i sin karaktär. Det finns dock några utförsåkningar och ett och annat drop. Längst ut på Havsleden finns en miniloop som leder till grillplats och bad.

20180803_122208

Nöjd MTB-cyklist på väg till starten för looparna.

Det finns en loop till – Norra loopen – som jag inte cyklade. Det får bli en annan gång!

När du är tillbaka vid gården passar du på att cykla några varv på Farmors flow trail – den handbyggda banan med många roliga överraskningar. Kul med fart! Glöm ej att swischa en liten summa som tack.

20180803_144126

Det blir inte tydligare än så här!

Samtliga leder är bra markerade och väl underhållna – och det verkar komma mera!

Fiket erbjuder en hel del gott och är prisvärt.

Angelica har skrivit en lite mer personlig och rolig bloggpost om vår heldag på gården. Läs!

Written by Martin SE

14 augusti, 2018 den 08:22

Publicerat i Artiklar

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: