Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Snart nere på Mallorca och cyklar

with 5 comments

Jag och Daniel håller på att fixa det sista inför vår cykling på Mallorca i en vecka. Det är mer än man tror att tänka på.

Hur som helst så är allt nu införskaffat! Cykeltransportväska modell CykelCity (fast blå) och plast att skona cykel och komponenter med är skaffade sen tidigare och har nu kompletterats med silvertejp, energi i form av Dalblads sportdryck + liquids/gels (se samtliga Dalblads-produkter), Assos Chamoix-byxfett och såklart god läsning!

Tack till killarna på CykelCity för goda råd och en allmänt riktigt skön butik!

Vi har även lagt upp planer för vår cykling. Här är ett urval av våra etapper:

Däremellan stranden, äta gott och helt enkelt god rekreation. Om man säger så här – en cykelvecka på Mallorca kommer alltid lägligt, men denna gång är det extra lägligt för såväl Daniel som mig 🙂

Idag ska det bara packas klart och peppas vidare – sen bär det av.

Förresten.. packa ner cykeln i en transportväska är inte det lättaste. Tack Daniel Österman för tidigare tips om packning!

Written by Martin SE

31 augusti, 2010 den 08:40

Publicerat i Mallorca 2010, Resor

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. 1. ”Sa Calobra är troligtvis öns skönaste cykling.” Vadå ”skön”?! Du måste cykla den på fel sätt. Det är ju dryga 20 minuters rent lidande och kör man inte minst 10 tjocka tyskar måste man vända och göra om hela stigningen. Sådana är reglerna.

  2. Herregud, vad ni ska punktera där nere… Vad gör du för fel? Senast jag punkade var våren 2006. True story (om man räknar träningsrundor alltså – något tubdäck har ju gått på tävling).

  Erik Kullgren

  31 augusti, 2010 at 14:02

 2. @Erik: LOL! Tack för input 😉

  1. Sa Calobra nerför borde vara en dröm. Uppför får man helt enkelt njuta av utsikten (och så gillar jag när det går uppför 😉

  2. Senast jag punkade var hösten -09. Ingen punka än säsongen 2010 men alltid bra va förberedd 😉

  När var du där nere? 🙂

  Martin S.

  31 augusti, 2010 at 14:37

 3. Nice resa!

  Apoteksprylar, Voltaren etc, kan ni köpa därnere, dom har ju starkare saker än här hemma också. Bakdelen tog mycket stryk under vår resa så byxfett är en bra idé. Glöm inte solkräm! Det är stora temperaturskillnader mellan inland och bergen så ta med varma kläder om ni ska upp till Sa Calobra, annars blir nerförskörningen inte den belöningen som den annars kan vara. Ha det så jäkla trevligt, kör hårt!

  Kalle Lööw

  31 augusti, 2010 at 15:43

 4. Hoppas att ni får en toppen resa!!

  Men varför hyrde ni inte väskor på Arlanda? Eller du kanske planerar in många cykelresor 🙂

  En annan fråga, jag funderar sj på att dra utomlands snart och undrar vad tar flygbolagen för att man plockar med sig en cykel, är det värt det? Alltså, jag ska göra en semester med sol, bad och avkoppling, självklart så kommer jag ju att träna, men det är inte min huvudsakliga anledning till att jag åker, så därför undrar jag vad det kostar, om det är värt det eller ej…..

  Svart Karin Karlsson

  31 augusti, 2010 at 18:47

 5. @Kalle: Tack för de bra tipsen, speciellt om nerförskörningen och kläder att ha på sig.

  @Karin: Fler cykelresor är inplanerade 😉

  Vi åker med Norweigan och de tog några hundra extra för specialbagage. I somras tyckte jag mig se att SAS tog typ 550 kr eller dyl för specialbagage.

  Det är dock inte dyrast att ta specialbagage på flyget, utan att ta sig till & från hemflygplats samt flygplatshotell – DET är en del pengar. Enkel resa Sthlm-Arlanda dryg 700 kr med två cykelväskor och nere på Mallorca billigare – 950 kr t&r flygplats-hotell för 2 pers.

  Karin och alla andra som planerar semester med cykling: kör Gran Canaria i vinter och/eller Mallorca i påsk – det är grejor det! (Vad jag förstår)

  🙂

  Martin S.

  31 augusti, 2010 at 20:58


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: