Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Skön tur till Petra på Mallorca

with one comment

Daniel på torget i Petra

Vår tredje cykeldag (lördagen) bestämde vi skulle ta oss till Petra, cyklisternas mecka på Mallorca. Efter Drygt 20 mil i bergen på Mallorca tyckte vi att vi förtjänade en något mer platt etapp 😉

Vi utgick som vanligt från Port d’Alcudia vidare bort mot Inca på finfina småvägar. Det var en riktigt stor behållning att cykla på dessa fina, slingrande vägar med lite trafik. Búger är en liten, liten by som inte får missas.

Efter Inca var det raka vägen söderut på landsvägen, här gick det mycket upp och ner och var en del trafik. När vi svängde av mot Sineu och sedan fick skåda kyrkan på toppen av byn, fanns det inte så mycket mer att önska. Vackert! Sedan genom Sineus gränder till nästa by – Sant Joan. Först en backe uppför och sedan rakt genom byn rullandes nedför. Här insåg vi att lördagar är dagen då marknader sätts upp. Det började bli lite livat i Sant Joan när vi tog oss igenom.

Efter Sant Joan var det bara någon mil kvar innan vi skulle komma till målet för rundan – Petra.

Fina gränder ledde ner till torget i Petra, torget där vi åt lunch. Det var inte riktigt så fullt med cyklister som jag hade förväntat mig – men å andra sidan är detta inte påskveckan på våren 😉 Hur som helst – fin liten stad!

Efter Petra bar det stadigt hemåt via Santa Margalida, en fantastisk liten by! Sista 3 milen blev det ett snitt på nästan 31 km/h.

Själva turen landade på strax över 9 mil med ett snitt på ca 28 km/h. Helt enkelt ganska lugnt, innan vår inplanerade vilodag. Hela Garmin-rundan kan ses i sin helhet på min Garmin Connect: Petra (from Alcudia)

Foton

Written by Martin SE

5 september, 2010 den 17:18

Publicerat i Mallorca 2010, Resor

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Martin Söderlund, Martin Söderlund. Martin Söderlund said: Yesterday we were in Petra, Mallorca. Here's how it all went: http://is.gd/eWfT0 #cycling #mallorca2010 […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: