Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Sista Mallorca-rundan med Col d’Honor och Orient avklarade

with 2 comments

Jag unnade mig god glass i Búger, min favoritby på Mallorca

Idag var det dags för sista rundan på Mallorca för denna gång. Jago från restaurangen Ca’n Topa tipsade oss om Orient igår på lunchen. Jag har letat efter Orient utan att hitta, men nu fick jag veta exakt var toppen fanns!

Daniel ville ut på lite andra äventyr (till fots!) så jag cyklade ut från Port d’Alcudia bort mot Búger, Inca och vidare till Bunyola – precis som igår. Motvinden var jobbig, stora öppna landskap och rak motvind är inte det man längtar efter. Snittet första milen blev på strax över 30 km/h men gick sen ner betänkligt fram till Inca.

Vägen till Bunyola är fin, däremot är sista 3-4 kilometrarna fram till byn riktigt, riktigt tunga. Det går uppför hela tiden, ungefär 3-4 % – men det är något med asfalten som gör att cyklingen känns extra trög. Jobbigaste asfalten jag cyklat på, så när det väl bar uppför mot Col d’Honor från Bunyola, var jag glad!

Faktum är att jag trodde det var Col d’Orient som låg högst upp, och inte Col d’Honor – men så var det alltså inte. Uppför till Col d’Honor på 550 meters höjd gick på knappt 23 minuter – godkänt givet den tyngre bergsklättringen från gårdagen 😉 snittlutningen var på 5,4 % så det var en något lättare klättring än andra på Mallorca.

Väl uppe på toppen gick det nerför till byn Orient och höjden strax ovanför – Col d’Orient. Sen började en fantastisk utförskörning som nästan aldrig tog slut 😉 Det fina i dagens klättring upp till Orient och sedan nerför till Lloseta strax utanför Inca, var att vägarna nästan var helt tomma! Uppför passerade nog bara två eller tre bilar och nerför mötte jag endast en traktor. Snabbast idag: 83,1 km/h nerför till Lloseta. Fantastisk utförskörning, helt enkelt!

Väl nere på platten igen och medvind i ryggen gick det snabbt hem. Sista 32 km snittade jag i 38 km/h och var långa stunder uppe i 55 km/h, utan att pulsen gick upp speciellt mycket. Härlig körning!

På vägen hem stannade jag till i vad som blivit min favoritby – Búger – och tog en glass i rondellen innan jag fortsatte hem till hotellet.

Rundan blev på totalt 10,8 mil och jag höll en snitthastighet på 30,4 km/h – helt klart ok då detta var en bergsetapp 😉 Se Garmin-data för rundan: Col d’Orient (from Port d’Alcudia)

Nu väntar ihoppackning och nya äventyr hemma i Sverige, närmast Roslagshösten på söndag!

Foton!

Written by Martin SE

7 september, 2010 den 16:18

Publicerat i Mallorca 2010, Resor

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vilken vecka ni har haft! Välkommen hem och vi kanske ses på Roslagshösten på söndag! 🙂

    Peter

    7 september, 2010 at 17:38

  2. […] kom vi alla ändå under dagens stigningar, först uppför Orient (som jag gjort tidigare själv) och sedan Lluc-stigningen på 7,9 km och 5,5 % i snittlutning (data från Niklas Jakobsen), med […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: