Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Roslagshösten avklarad med Fredrikshof Lidingö!

with 8 comments

Lidingögruppen på fina vägar under Roslagshösten

Roslagshösten med Fredrikshof blev närmast en succé skulle jag säga. Fin bansträckning, i princip perfekt väder och såklart bra cykling – det som behövs för ett motionslopp så här i september.

Jag hade anmält mig på förhand med Daniel och Johan och vi tre hade tänkt köra i en långsam mastergrupp runt den långa banan. Så blev det inte 😉 (Tack för din korta pep talk-kommentar tidigare, Henrik S!)

När jag kom ut något sent till Upplands Väsby och starten vid Vikskolan mötte jag upp med Daniel och Johan, och såklart Fredrikshofs Lidingögrupp. Det kändes så givet att köra med Lasse och alla andra Lidingö-cyklister, och så blev det också! Daniel och Johan var inte sena att gilla idén. 🙂

Vi var 14 st Fredrikshof Lidingö-cyklister som rullade ut strax efter 09.30 för att köra den långa banan på 14,2 mil. Väldigt taggade, måste jag säga, och med ett sagt mål att hamna på nånstans mellan 4:15 och 4:30 i tid.

Det gick riktigt snabbt första 7 milen och de dubbla leden fungerade stundtals riktigt fint, med många som var uppe och tog förningar. Redan här stod nog Henrik Sandén ut mest, stark och lång som han är. Även Roland Lycksell, som mest ser ut att vara grym i bergen, drog riktigt bra. Fram till första (och enda för vår del) depån vid 67 km snittade vi i 35,3 km/h – riktigt bra med andra ord! Vi hade på förhand satt Henrik S som tidtagare vid depåstoppet, ca 4 min skulle vi pausa innan det var dags att ta sig vidare. Det fungerade klockrent och vi var snabbt iväg sen på de lite mindre vägarna genom Roslagen.

Efter depån blev det lite mer backigt än tidigare, smala vägar och så framför allt vinden som fiende, så snittet gick ner till 32,8 km/h kommande 5 milen. Vår grupp på från början 14 cyklister hade under loppet också hunnit med att stundtals bli 30-40 man stor, för att vid ca 10 mil bli allt färre och färre, tills vi till slut var 6 man kvar från Lidingögruppen, då med drygt 2 mil kvar att cykla. Synd att vi splittrades, men det gick helt enkelt för snabbt och ibland ryckigt och plötsligt när man ropade och kollade bak fanns ingen där.

Undertecknad fick med exakt 2 mil kvar dessutom kramp i såväl insida lår som i båda vader – mitt i en nerförsbacke när jag var uppe och drog. Det var bara att gå ner på 25 km/h, trycka i sig en GT-tablett och skölja ner med sportdryck – och sen rulla upp i lite högre hastighet igen. Övriga tappra 5 Fredrikshofare såg bra ut när de drog på i 37 km/h mot mål!

Efter ca 10 min ensamkörning kollade jag bakåt och såg Peter Endler, som hade släppt lite tidigare. Jag väntade in och sen hjälptes vi åt att dra sista 15 km till mål. Sjukt stark och trevlig cyklist, Peter E! Dessutom snygg i helrött på cykeln idag.

Peter E och jag passerade även tidigare elitcyklisten Per med en bit kvar till mål. Per hade fått rejäl kramp efter många fina förningar tidigare under loppet. Eloge för de förningarna!

Väl framme på sista raksträckan innan mål hade Peter något mer tryck i benen och tog sig i mål några sekunder före mig. Övriga Fredrikshofare från Lidingö (Henrik, Richard (?), Tomas och så #367 som jag tyvärr inte har namnet på) hade kommit i mål på tider mellan 4:12 och 4:15 vad jag förstår. Starkt jobbat!

Min egen tid blev till slut 4:17:57 med en snitthastighet på lite drygt 33 km/h (min Garmin säger dock 33,5 i snitt 😉 ).

Sedan rullade fler Fredrikshofare från Lidingö in på bra tider och jag tror de flesta kom in på tiderna vi satt som mål – mellan 4:15 och 4:30.

Johan och Daniel kämpade på bra också och kom in på gedigna tider runt 4:45-4:55 båda två.

Jag måste säga att alla jobbade på riktigt bra och Roslagshösten 2010 var helt klart grymt kul! Längtar redan till nästa stora lopp med Fredrikshof.

Tack till Lasse som fixade ihop Lidingögruppen! Ett stort tack till arrangörerna och till alla funktionärer också, som gjorde ett gediget jobb!

Foton från Roslagshösten och Fredrikshofs Lidingögrupp

Samtliga foton kan ses i mitt Picasa-album: Roslagshösten 2010

Garmin-data för Roslagshösten

Här är min Garmin-runda för Roslagshösten 2010. (Missa inte växla till km via länken högst upp till höger).

Written by Martin SE

12 september, 2010 den 20:03

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kul att se alla foton! 🙂 och betydligt bättre väder än i våras på Roslagsvåren då regnet öste ner!! Bra jobbat!!

  Peter Karlsson

  12 september, 2010 at 20:37

 2. […] This post was mentioned on Twitter by Martin Söderlund, Martin Söderlund. Martin Söderlund said: Read about Roslagshösten, a #cycling event I did today with fellow cyclists: http://is.gd/f7pmT (in Swe) Great roads! […]

 3. Bra kört! i vår ska jag också vara med och köra =)

  Svart Karin Karlsson

  12 september, 2010 at 21:21

 4. Härligt Martin! Fast man får verkligen svar på tal att man kör för sakta när du glider upp jämsides och börjar fotografera 🙂

  Roland Lycksell och jag korsa mållinjen samtidigt, fast Rolle gled över startlinjen efter mig därmed bättre tid, surt sa räven… Sen var det Robert Hulthén med röd-vita Trek’en som rulla in som fyra av vårt gäng.
  I överlag en klar seger för Trek med 3st i topp-4 av Lidingögruppen.

  Henrik Sandén

  13 september, 2010 at 16:57

 5. Blä och bu för att jag inte kunde köra! Men härligt att du gled runt 🙂 och nej, cykeln på bilden är faktiskt en Focus, den första cykeln jag fick av mina föräldrar 🙂 och jäklar så stolt jag var!

  Matilda

  13 september, 2010 at 22:25

 6. Snitt 167 bpm – det maste har blivit lite jobbigt Martin!

  MicH

  15 september, 2010 at 06:28

 7. @Peter & Svart Karin: Tack! I vår är ni med 🙂

  @Henrik: Någon måste ju dokumentera, right? 😉 Bra jobbat där med Trek-stallet i klungan 😉

  @MicH: Ja, det var tungt vissa bitar, speciellt i mot- och kantvind! Jag låg högt upp i klungan stora delar av loppet och ju längre det gick desto färre var vi som var uppe och drog. Sista 25 km låg min snittpuls på 175! Men kul var det! 🙂

  Martin S.

  15 september, 2010 at 15:03

 8. […] kortare pass för min del. Det har varit lite meningen också, eftersom jag hade ganska trötta ben efter Roslagshösten och har behövt köra lite lättare pass denna […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: