Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Ankomst Gran Canaria och Playa del Ingles

leave a comment »

Undertecknad på plats på Gran Canaria.

Flyget ner till Las Palmas på Gran Canaria gick hur snabbt som helst och lite sömn kunde också tas igen – bra start! Väl framme vid lägenhetshotellet (hur nice som helst med pool och eget kök) var det dags att göra sig lite hemmastadd och packa upp cykeln.

När jag packade ner cykeln denna gång lossnade jag på bakväxeln, vilket ställde till det lite för mig när jag skulle montera ihop cykeln igen. Jag skyller det dock på lite ovana, efter några minuters trixande fick jag allt på plats!

Väl ombytt till ordinarie cyklistställ var det sedan dags att testa benen. Det kändes lite ovant de första minutrarna, men jag tror det till stor del berodde på helt nya däck. Ny säsong = nya däck. Givetvis Continental GP40ooS med lågt rullmotstånd och bra punkteringsskydd. Jag har också passat på att byta ut bromsklossarna mot helt nya, det lär behövas nerför bergen här.. 😉

Benen svarade oväntat bra när jag tryckte på, men jag cyklade bara omkring i Playa del Ingles och kände mig för. Tog mig såklart ner till Free-Motion som ordnar dagsetapper på Gran Canaria, och hann med att prata med såväl personal som cyklister som precis kommit hem från en rejält tuff bergsetapp. De har dock vilodag imorrn, så jag får en extra dag på mig att hitta någorlunda rytm, innan jag och Rickard W från Fredrikshof teamar upp på måndag och sedan kör med Free-Motion klungan. Kul!

Morgondagens etapp blir ganska lugn, om än hyfsat krävande. Det gäller att starta i ett okej tempo och känna sig för, så att man inte kör slut på sig direkt i början på säsongen (läs: skadar sig). Jag jämförde min och Daniels premiäretapp på Mallorca med den etapp jag plottat ut för morgondagen och höjdmetrarna skiljer sig inte så mycket ca 1700 höjdmeter båda etapperna – det är bara längden på etappen som skiljer sig åt. Imorrn startar jag med 8 mil, medan det blev 13 mil första etappen på Mallorca. Då hade jag å andra sidan redan 350 mil i benen.

Första 25 km imorrn imorrn söndag är nästan helt platta, men sen blir det en rejäl stigning upp till ca 850 meters höjd och Temisas. Därifrån bär det i princip av utför hela vägen tillbaka till Playa del Ingles. Tanken är också att jag ska ha vinden i ryggen då 🙂 Det gäller som skrivet att starta lugnt. Värmen här nere är betydligt bättre än 7 grader på våren hemma, så jag hoppas på att mitt knä ska må bättre än hemma i Sverige.

Sa jag att jag ser grymt mycket fram mot den kommande veckan? Fortsättning följer 🙂

Foton från dagen

Written by Martin SE

25 december, 2010 den 23:03

Publicerat i Gran Canaria 2010, Resor

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: