Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Solotur till Puerto de Mogan

leave a comment »

Imorse när jag vaknade tänkte jag att jag var värd lite sovmorgon och en ”vilodag”, så jag gick helt enkelt upp lite senare och gjorde några ärenden innan jag bestämde mig för dagens runda.

Tyvärr var ett av ärendena att gå till Farmacia och skaffa Voltaren, något som mitt högra knä för närvarande behöver. Jag antar att det blir så efter två bergsetapper, när man inte har cyklat på sex veckor..

Jag bestämde mig i alla fall för att cykla kustvägen västerut till Puerto de Mogan och tillbaka samma väg (fanns inte så många alternativ om man ville slippa berg 😉 ). Denna kustväg är väl ungefär så platt det kan bli på Gran Canaria, med nära 900 meter uppför under hela rundan (motsvarande runda på ca 7 mil i Sverige har åtminstone hälften så många meter uppför).

Det var väldigt varierande landskap och man hann med att njuta av landskapet tillräckligt.

Väl i Puerto de Mogan insåg jag att vägen jag valt till en bergsknalle var avstängd. Bara att vända tillbaka och leta efter restaurang i närheten, för att få sig en matbit. Det var ganska enkelt gjort, stannade till vid en motsvarande vägkrog fast av den finare sorten, och njöt av den spanska omeletten jag fick. Sen bar det av hemåt med för det mesta vind i ryggen och en och annan landsvägscyklist att cykla ikapp 🙂

När jag kom tillbaka till hotellet stötte jag på Laurens som jag cyklade med igår, grymt trevlig holländare som jag ska cykla mer med imorgon, då också med Free-Motion klungan.

Totalt blev det 68 km idag, kanske inte det bästa på en ”vilodag”, men en positiv grej att ta med sig är att högerknät kändes bättre på tillbakavägen. Min snittkadens var också betydligt bättre, godkänt med 90 i snitt.

Måste också säga att temperaturen på ca 24 grader idag var grymt behaglig. Helt klart bästa dagen hittils vädermässigt!

Ikväll blir det fotboll och i säng tidigt!

Foton

Written by Martin SE

28 december, 2010 den 18:51

Publicerat i Gran Canaria 2010, Resor

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: