Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Roslagen i snabbgrupp med Fredrikshof Lidingö

with 2 comments

Mosar lite längst fram i klungan, någonstans ute i Roslagen 🙂

Idag blev det äntligen en rejäl genomkörare i snabbgrupp med Fredrikshofs Lidingögäng. Vi blev hela 15 cyklister varav många som ska cykla Vättern SUB 9. Bland ledarna återfanns Peter Hampus, Jonas Rodny, jag och så Mic som varit med på Lidingö mycket.

Vi cyklade ut från stan via Djursholm och Täby, en bättre väg än tidigare. Sträckan upp mot Vallentuna förbi Enebyberg brukar vara väldigt trafikerad, så det kändes skönt med färre bilar idag. Sedan bar det av uppåt Angarn (förbi en stor jordhög som täckte hela vägen i höjd med Ullnasjön och golfbanan) och norrut mot Kårsta. I ganska rejäl motvind, ska väl tilläggas.

Vi körde belgisk kedja i nästan 2,5 mil och det gick stundtals riktigt bra – men i motvind blir det lätt ryckigt och det gick lite väl snabbt ibland. Bra övning dock!

Väl uppe vid Kårsta kyrka pausade vi innan (och efter) avstickaren mot Kårsta by, med lite finfin backträning i en backe där. Jag upptäckte backen första gången när jag var ute och dokumenterade Vallentuna CK:s KM förra året och denna backe är riktigt skön. Den känns i benen, så att säga 🙂

Vi körde sedan söderut med mestadels medvind, först mot Frösunda och sedan Sälna, innan det blev dags för Skålhamra och ett av mina största misstag för dagen – att ta kisspaus och låta alla andra få några hundra meter på mig. Låt mig säga så här; det blev ensamt, avståndet bara ökade hela tiden och jag fick tom krampkänningar när jag gjorde försök att komma ikapp. Att jag varit uppe och dragit i vinden innan Skålhamra gjorde sitt till.

Ryktet säger dock att Jonas Rodny var starkast i Skålhamra idag 😉

Hemvägen gick på cykelvägar förbi Enebyberg (återigen för att slippa trafiken) och så förbi Danderyds sjukhus och avslut med Stora Skuggan.

Totalt blev det 11,4 mil med ett snitt på ganska exakt 31,5 km/h. Klart godkänt.

GPS-spåret finns här: Roslagen Kårsta Hofvet Lidingö snabbgrupp

Foton

Samtliga foton från dagen hittar du på min Flickr: Cykling i Roslagen med Fredrikshof  Lidingö – snabbgrupp

Här är några foton till:

Written by Martin SE

30 april, 2011 den 14:40

Publicerat i Träning / Rundor

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] med utbrända Volvon ovanpå. Väl där pausade vi innan det blev belgisk kedja upp mot Kårsta. Förra helgen var det blåsigt, denna helg mindre blåsigt. Och det märktes. Från jordhögen till Kårsta […]

    Bra cykling

    7 maj, 2011 at 20:44

  2. […] med utbrända Volvon ovanpå. Väl där pausade vi innan det blev belgisk kedja upp mot Kårsta. Förra helgen var det blåsigt, denna helg mindre blåsigt. Och det märktes. Från jordhögen till Kårsta […]


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: