Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Galna och tokroliga upptåg på MTB:n

leave a comment »

IMG_7067

Det är så här att en av dem jag cyklar mest med är Peter Hampus. Peter är sjukt rolig och sjukt bra på att komma på knasiga saker att göra. Eller vad sägs om att pissa i farten under lagtempo, ta sig i mål på Lida Loop trots sprucket revben och otaliga vurpor eller varför inte bara ta valfritt hårt träningspass där uteliggarlooken kommer fram så småningom?

Peter är alltså suverän på att komma på roliga grejor och igår på Fredrikshof Lidingös MTB-träning var det inga undantag.

Jag, Peter och Kålle cyklade ut mot Torsviksbacken för att först simulera Långa Lugnets start. Eller varför inte Billingeracets start eller Mörksuggans start? Det vill säga ganska omedelbart efter start en lång backe för att skilja agnarna från vetet. Så vi cyklade tre vändor uppför Torsviksbacken och vidare för att få fler höjdmetrar. Det var en bra uppvärmning.

Sedan tog vi oss till Ekholmsnäsbacken för att cykla den uppför. Inte uppför på stigen utan i den gamla downhillrännan. Sagt och gjort, vi sicksackade oss uppför i downhillrännan och jisses vad kul det var! Med rätt teknik gick det faktiskt utan att klicka ur, trots att det var ganska igenvuxet och jordigt här och var. Väl på toppen klippte vi av några foton innan jag sänkte sadeln och vi tog oss nerför downhillbanan. Vi fick äntligen nytta av descendläget på våra Fox-dämpare. Svinkul!!

Vi rullade mot Stockby som nu bjuder på en lite modifierad och nyare slinga. Mer miljövänlig och ungefär lika lång. Alla skyltar kommer nog upp inom kort. Lite lerigt och så klart som alltid skoj.

Slutligen avslutade vi med Bosönslingan i solnedgången. Ett suveränt pass och smågalna upptåg med goda vänner. Det blir knappast bättre!

Ikväll var jag och Angelica ute runt Kottlasjön och grät några skvättar när vi såg hur mycket grus som lagts på de fina stigarna och hur många träd som var avverkade. De fina före detta stigarna är nu tråkiga, bredare grusvägar. Tack och lov finns några stigar kvar i området så vi cyklade dem för att bli på bättre humör.

Suveräna kvällar och mer sådant blir det framöver!

IMG_7046 IMG_7064 IMG_7065 IMG_7073 IMG_7086 IMG_7091 IMG_7096 IMG_7097

Written by Martin SE

16 april, 2014 den 20:43

Publicerat i MTB, Träning / Rundor

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: