Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Skärtorsdagsmorgon på Lidingö

leave a comment »

IMG_7111

Vi blev hela 5 st som snappade upp ”min” idé om morgoncykling på Lidingö på Skärtorsdagen: Peter, Ulf, Kålle och Jonas. Jag visade det klassiska Grönsta MTB-spåret med start Karins backe och avslut på Grönsta Gärde. Det var uppskattat!

Jag måste få beskriva början på Grönsta MTB-spåret lite. Det börjar ganska knepigt med uppför och en hel del rötter, stenar och stockar första 500 m. Har man inte rätt flyt så ryker man och får svårt att komma tillbaka till flytet. Efter det blir det vänligare en bit innan man korsar bilvägen ner till Trolldalen. Då är det dags för en lite brantare backe, sedan lite sicksack mellan träd och så en dubbeltrappa uppför. Den där dubbeltrappan uppför är inte heller helt enkel. Man ligger oftast på lätt växel uppför fram till dubbeltrappan som man sedan måste ha tyngre växel och mer fart i för att fixa. Efter det är det mest riktig trevlig cykling, vilket flertalet MTB-cyklister på Lidingö fått erfara nu 🙂

Efter Grönsta är det finfint att cykla till Bosön för att ta MTB-loopen där, känd från framför allt från grusvägsrallyt Lidingö MTB. Loopen är riktigt skön med brant uppförsbacke på grus, sedan lite längre backe över stock och sten innan det blir suverän utförsåkning över bergshällar. Sedan åter lite transport till sista biten på Bosönslingan där det blir stig igen. Slutet på den är en nerförsbacke som blir riktigt snabb. Tok-kul!

Efter att ha lekt av oss på stigarna i Grönsta och på Bosön så avslutade vi med ”frukost” på Gateau ovanför Torsviksbacken. Vi satte oss med filtar ute i solen innan klockan blev rätt mycket och det var dags att pinna på till andra förehavanden.

En suverän start på morgonen alltså.

Från och med nu kör vi 6.30 från Maltes på Lidingö varje torsdagsmorgon. 7.30 är det fika på Gateau med adress Herserudsvägen 3. Tanken är både MTB och LVG.

Nu har Lidingö sitt eget ”Le Peloton”!

IMG_7104 IMG_7133 IMG_7136 IMG_7139

Written by Martin SE

18 april, 2014 den 13:40

Publicerat i MTB, Träning / Rundor

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: