Bra cykling

Martin Söderlund Ek för Lidingö CK på MTB och landsväg.

Veckan i sammanfattning

with 5 comments

Då var veckan över och med den också en hel del som har hänt.

Eftersom jag själv åkt på en infektion i kroppen och knappt kan anstränga mig så har det blivit cykel därefter, det vill säga obefintligt. Jag har nu fått ställa in 3 av 4 tävlingar i början på säsongen, hoppas på att vara frisk till nästa gång det är dags att ställa sig på startlinjen (Borlänge Tour eller Långa Lugnet).

Det har även varit väldigt mycket diskussioner överallt på nätet om cyklister på vägarna. Flera olyckor har rapporterats och jag skrev äntligen en artikel som jag haft i bakhuvudet ett tag – Dagens trafiklektion, som varit väldigt populär och bara visar hur aktuellt (och infekterat) ämnet cyklister på vägarna är. Det kommer en uppföljare på liknande tema.

Nytt för 2015 är också att vi är ett glatt gäng som kör landsvägslopp tillsammans i år. I torsdags körde vi lagfotografering och vi kommer att synas på en del lopp framöver. Vårt stora mål är Cycle for Change Åre-Stockholm 6-9 augusti. Vårt lag är Boon Edam Racing Team, efter sponsorn Boon Edam som är riktigt stora på entrédörrar världen över. Lagkapten är Peter Hampus.

2015-05-07 17.35.17

2015-05-07 19.05.06

I helgen var det annars långloppspremiär i och med Billingeracet. Det är tyvärr andra året i rad som jag inte kan ställa upp, snart åker jag ner dit över en helg och bara kör banan som ett träningspass. Enligt rapporter ska det ha varit som vanligt väldigt jobbigt och även mycket vackert. Kul för alla som var där! Grattis till vinnarna Axel Lindh och Emmy Thelberg.

Idag söndag var det ju Pearl Izumi MTB, Skandishelgens MTB-lopp. Också ett lopp jag fick tacka nej till, tyvärr. Det låter som att det var en festlig tillställning med varierande svårighet på banan. Grattis Calle Friberg och Hanna Bergman som vann i respektive klasser!

Under hela våren har vi haft problem med stigsabotage i områdena Sticklinge, Trolldalen och Grönsta på Lidingö. Under helgen har detta trappats upp ännu mer tyvärr, då någon inte bara slänger kvistar, grenar och träd över stigarna, utan nu också stora stenar, gärna skymda eller i en snabb nerförsbacke. Livsfarligt, med andra ord, och extremt tråkigt, då alla har rätt till skogen och även skyldigheter att beakta där. Det kommer en artikel om detta också framöver.

Det var allt för denna gången. Ses på vägarna (eller stigarna) inom kort!

Written by Martin SE

10 maj, 2015 den 17:27

Publicerat i Övrigt

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Seriöst, har ni någon ungefärlig koll på vilken tid på dygnet och när dom här sabotagen sker? Jag är mer än frivillig att häcka i skogen under en dag eller två (fast gärna hemma i sängen mellan ;)) … vi/ni måste ju försöka få tag i idioten/idioterna innan någon cyklist skadar sig allvarligt…

  Karolina

  10 maj, 2015 at 17:48

  • Har faktiskt börjat skriva ner nu. Förmodligen tidiga morgnar och sena kvällar. Knappast mitt på dagen när det är mer folk ute.

   Helt sjukt är vad det är.

   Martin S.

   10 maj, 2015 at 17:52

   • Ja, det är bisarrt. Samma med bilister som försöker preja cyklister, hur kan man vara så kall inför andra människoliv? Det är ju helt klart så att något inte står rätt till..

    Karolina

    10 maj, 2015 at 17:54

 2. Sjukt beteende. Jag har sett liknande tendenser i skogarna kring Kaknäs. Grenar över stigen som känns ”utplacerade” med någon typ av baktanke, men definitivt inga allvarligare grejer. Ännu.

  På tal om sjukdom: träligt med infektion, hoppas du repar dig snart! Jag var nere i Skövde och lekte lite, det var verkligen vackert. Speciellt stigen genom alla vitsippor. Så värst jobbigt upplevde jag det dock inte, men det har nog lite att göra med att jag inte kunde ta ut max (okej, mitt max kanske inte är så imponerande, men allt är relativt). Startade nämligen nästan sist i motionsklassen. ”Fållorna öppnar 30 minuter innan start”. Jo, tjena. När jag kom dit vid 10.32 var motionsfållan nästan full. Nästa lopp blir det tävlingsklass.

  mikaelvonpfaler

  11 maj, 2015 at 21:12

  • Suck, att alla inte ska kunna samsas lite!
   Grymt du fick smaka på Skövde.. Tävlingsklass är klart att rekommendera! Ses förhoppningsvis snart på en stig nära dig..!

   Martin S.

   11 maj, 2015 at 21:14


Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: